Danespo-koncernen kom ud af ud af 2016/2017 med det højeste resultat efter skat i den seneste 5 års periode på 9,3 millioner kroner mod 9,2 millioner kroner året før. Koncernomsætningen blev ligeledes på niveau med sidste år, i alt 468 millioner kroner i forhold til 466 millioner kroner året før. Det skriver Danespo i en pressemeddelelse.

- Både koncernomsætning og resultat er fastholdt i forhold til sidste år, hvilket er meget stabilt og anses for meget tilfredsstillende, udtaler direktør i Danespo, Lars Næsted. Resultatet skyldes overvejende et øget salg af læggekartofler internationalt, og at der blev opnået salgspriser på niveau med året tidligere. Vi har allerede kvitteret herfor over for avlerne, idet vi i juni udbetalte den største samlede efterbetaling i selskabets historie nogensinde, forklarer Lars Næsted.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Det internationale salg af spisekartofler har dog været faldende, hvilket skyldes et år med generel råvareknaphed, særligt i de nordvest europæiske industrier. Til gengæld har de udenlandske aktiviteter bidraget positivt til udviklingen, både på top- og bundlinje.

Danespo har i år etableret egen intern Research and Development afdeling for udvikling af nye sorter, fortæller Lars Næsted.

- Pr. 1. april 2017 overtog Danespo samtlige ansatte i Landbrugets Kartoffelfond og viderefører nu dansk kartoffelforædling til gavn for avlere og ejere. Dette anser vi for særdeles betydningsfuldt for virksomhedens fremtidige udvikling, siger Lars Næsted. Vi har således byggeri af en ny forædlingsstation i Give på tegnebrættet og vi forventer at kunne tage de nye faciliteter i brug allerede fra efteråret 2018.