For tredje gang inden for få dage har der natten til tirsdag igen været angreb på naturpleje-får i Stråsø Plantage ved Holstebro.

Fårehyrde Peter Helén fra Storålam opdagede tirsdag morgen blod på marken og tjekkede derfor alle får.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- En af dem var så skadet i bagbenet, at vi måtte aflive det, mens to andre i første omgang bliver behandlet,

Peter Helén, fårehyrde

- En af dem var så skadet i bagbenet, at vi måtte aflive det, mens to andre i første omgang bliver behandlet. Så må vi se, om de klarer sig, siger Peter Helén.

Han har haft vildtkonsulenten fra Naturstyrelsen Vestjylland til at se på fårene, og de er enige om, at det nye angreb minder meget om weekendens angreb, hvor to får i samme flok blev dræbt, mens et får døde og et andet blev skadet hos en anden fåreavler i Stråsø Plantage. Vildtkonsulenten fastslog søndag, at der med overvejende sandsynlighed er tale om ulveangreb, og der i hvert fald er tale om et større dyr med et meget kraftigt bid.

Fårehyrden afventer med interesse vildtkonsulentens DNA-prøver:

- Måden som alle får er angrebet på kunne tyde på, at der måske er to ulve, der jager sammen, og hvor den ene tager fat bagfra, mens den anden bider fåret i halsen. Det er derfor særligt interessant, om DNA-prøverne kan bevise det, siger Peter Helén.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I lighed med andre naturplejere overvejer Storålam, der er landets største lammeproducent, nu at flytte fårene væk fra de arealer, hvor dyrene bliver angrebet igen og igen.

Ulven er siden oktober sidste år i alt mistænkt for angreb på mindst 17 naturpleje-får i de store plantager og heder mellem Holstebro og Ringkøbing.