Møllerup Gods dannede rammen om første skoledag for de 24 landmænd der er udvalgt til at deltage på første hold af den nye uddannelse for innovative landmænd. Uddannelsen skal styrke talentudviklingen i landbruget og være med til at udbrede innovation og kendskabet til nye teknologier, dataanvendelse og forretningsudvikling. Ideen til den nye uddannelse er født i SEGES og hos Via University College og bakkes op af Miljø- og Fødevareministeriet, som også støtter udviklingen af uddannelsen.

Uddannelsen henvender sig til unge ejere eller driftsledere i landbruget, som ønsker at bygge videre på den teoretiske og praktiske uddannelse, viden og erfaring, de allerede har opnået.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er en videreuddannelse i ledelse. Både så den enkelte får skærpet sine kompetencer indenfor innovation og viden om, hvordan man leder og driver udvikling i andre brancher. Den viden og forretning og innovation, de opnår, kan også gives videre til deres medarbejdere, og på den måde får vi i landbruget skabt en bevidsthed om en innovativ tilgang til erhvervet, siger direktør for Kompetencer & Vækst i SEGES, Jakob Lave.

Det er VIA University College, der sammen med landbrugets innovations og videnshus, SEGES, er udvalgt til at udvikle det nye talentprogram. Det vil ske i 2019, hvorefter uddannelsen forventes at kunne udbydes bredt.

Deltagerne skal rustes til lederrollen i fremtidens landbrug, hvor den teknologiske udvikling giver nye muligheder for både at øge indtjeningen og mindske miljøpåvirkningen. Det gælder blandt andet nye præcisionsteknologier, der kan medvirke til, at gødning og pesticider doseres mere målrettet. Sådanne tiltag er gode både for landmændenes økonomi og for miljøet.