NaturErhvervstyrelsen oplyser, at fristen for at søge tilskud til pleje af græs- og naturarealer eller økologisk arealtilskud er blevet udsat til onsdag 29. april 2015 kl. 16.00. Det er dog et krav, at der er indsendt et fællesskema, hvor der søges om tilsagn til mindst en mark pr. tilsagnsordning senest i dag den 21. april 2015.

Besværlig ansøgning

Muligheden for at tilføje nye marker til ansøgningerne om tilsagn indføres, fordi NaturErhvervstyrelsen har modtaget en række tilbagemeldinger fra landmænd og konsulenter om, at ansøgningen til nyt tilsagn og udbetaling til de 5-årige ordninger og specielt Økologisk Arealtilskud har været meget besværlig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er ikke mindst overgangsordningerne i forhold til de tidligere etårige ordninger, som har givet besvær. Det betyder, at det vil være svært for ansøgerne at få alle ansøgningerne færdige, inden ansøgningsfristen udløber 21. april 2015. Derfor giver NaturErhvervstyrelsen dispensation til, at man kan tilføje nye marker til sin ansøgning om tilsagn. Ansøgningsfristen for Fællesskemaet i øvrigt, herunder ansøgning om grundbetaling, er uændret.

Hvis du har indsendt et fællesskema senest 21. april 2015, har du også mulighed for at søge udbetaling af eksisterende tilsagn frem til 29. april 2015 kl. 16.00 uden reduktion af tilskuddet. Det kan fx være tilsagn om Omlægningstilskud til økologisk jordbrug (OM) eller tilsagn om Pleje af græs- og naturarealer givet i 2014 eller årene før.

Ros fra Seges

Hos Seges er der glæde over de ekstra otte dage. Det er et udtryk for god, sund fornuft, vurderer Ivar Ravn, direktør i SEGES? afdeling for planter og miljø.

- Der er grund til at kvittere for at styrelsen tager problematikken alvorligt og leverer en pragmatisk løsning. Ved at udskyde fristen for de økologiske landmænd bliver der luft til at de såvel de konventionelle som økologiske producenter får mulighed for at søge om støtte inden for fristens udløb og således undgår procentmæssigt fradrag i forbindelse med for sen ansøgning, siger Ivar Ravn.

Godt at der ageres

Også Seges' økologichef Kirsten Holst er tilfreds med fristforlængelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Lige nu stiger efterspørgslen efter økologiske produkter, så derfor er det ekstra vigtigt, at systemerne ikke ender med at blokere for at udvikle den økologiske produktion. Der har været problemer for de økologiske ansøgninger i systemet og det har NaturErhvervsstyrelsen erkendt og ageret på. Det er vi tilfredse med. Samtidig ser vi frem til, at systemet i næste sæson kører på fuld kraft i hele forløbet og fra starten også kan håndtere ansøgninger om Økologisk Arealtilskud, siger Kirsten Holst.