Den østrigske maskinproducent Einböck har i mere end 30 år været med til at sætte standarden for mekanisk ukrudtsbekæmpelse. De velkendte røde ukrudtsstrigler samt også radrenser til roer og majs har i flere årtier været at finde på de danske marker såvel hos konventionelle som økologiske landmænd.

På Borgeby Fältdagar bliver der fremvist otte forskellige maskiner, hvor der også vil blive kørt demonstration med to af dem på et nærtliggende demoareal. Den velkendte strigle type Aerostar har fået sig et par søskende. Aerostar Exact, der ved hjælp af en ny opbygning kan styre arbejdsdybden på harvetænder helt præcist, har man store forventninger til ikke kun hos fabrikanten, men også hos den danske importør Yding Smedie A/S. Produkt chef Leif Jensen, Yding Smedie har allerede gjort sig gode erfaringer med Aerostar Exact under danske forhold, tilbagemeldingerne fra kunderne er yderst positive.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

- I slutning af maj havde vi fremvisning af Aerostar Rotation i økologisk vårhvede, og maskinen fjernede halvstore mælder og agerkål,

Leif Jensen, produktchef Leif Jensen fra Yding Smedie A/S.

En anden ny strigletype hedder Aerostar Rotation og denne model vil ligeledes blive demonstreret på udstillingen. Rotation er et nyt princip at strigle på, med de roterende rosetter medstive tænder kan denne type indstilles til at være meget aggressiv og fjerne halvstort ukrudt.

- I slutning af maj havde vi fremvisning af Aerostar Rotation i økologisk vårhvede, og maskinen fjernede halvstore mælder og agerkål, fortæller produktchef Leif Jensen.

Udover striglerne fremviser Einböck også deres radrenser Chopstar der er bygget sammen med kamerastyringen Row-Guard. Der er to modeltyper, hvoraf den ene radrense er opbygget til roer/raps på 50 centimeter rækkeafstand og den anden type er opbygget til korn på 25 centimeter rækkeafstand. Endelig fremvises der også strigler med frøudstyr på til udsåning af udlæg og efter afgrøder, samt vedligehold af græsmarker.