Pöttinger har adskilligt nyt på plakaten op til 2015-sæsonen, og de blev alle vist frem under Pöttinger International Day i Grieskirchen i Østrig for nylig. Flere af dem blev demonstreret i marken, blandt andet de store skårlæggere Novacat S10 og Novacat S12.

- Det er en stor og prisbillig maskine, der kan lægge en masse hektar ned i en fart. Det er værd at bemærke, at den kan klare sig med en traktor med 160 hestekræfter, siger salgsdirektør fra Pöttinger Danmark, Anders Hansen, mens han stopper op ved den store Novacat S12, som har en arbejdsbredde på 11,20 meter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den er brændstofbesparende i brug, og det samme er den mindre Novacat S10 med en arbejdsbredde på 9,52 meter. Den kan klare sig med en traktor på 130 hestekræfter. S10-modellen kan ifølge producenten komme over 11 hektar i timen.

- Det, som også er værd at bemærke er, at der ikke er gået på kompromis med kvaliteten. Der er tale om alle de velkendte, gode komponenter, som har kørt i lang tid, men de er opbygget mere simpelt og enkelt. Det eneste, man ikke får på disse maskiner, er crimperen. Dette hænger rigtig godt sammen med den stigende efterspørgsel for bare at få lagt græsset ned og bredspredt det, siger Anders Hansen, der ser en stigende tendens til, at kunderne tænker på bundlinien i stedet for bare at følge traditionen om, at en slåmaskine absolut skal have crimper.

- Derfor passer disse maskintyper rigtig godt ind i billedet både hos landmænd og maskinstationer af alle størrelser, siger Anders Hansen.