Den grønne minilæsser drøner rundt på godset Hofmansgave, hvor inspektør Dennis Stentebjerg Hansen og de øvrige ni ansatte siden januar 2014 haft glæde af deres nye Avant 640 minilæsser med el-joystick, der sammen med strøkassen med skiveudkast, stalosan-anlæg og presenning rengører og klargører sengebåsene hurtigt og effektivt.

- Vi er yderst tilfredse med vores Avant, da den sørger for, at vi er hurtigt igennem arbejdet i stalden, hvilket er vigtigt, når man har en næsten fuldautomatiseret stald. Strøkassen leverer hertil et jævnt udkast på 3-4 meter, hvor det tilhørende stalosan-anlæg hjælper til, at vi kan opnå optimale sanitære forhold hos vores malkekvæg. Presenningen er desuden uundværlig, når vi kører med fyldt kasse fra A til B og afsted med høj fart, fortæller Dennis Stentebjerg Hansen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Avanten har kørt lidt over 900 timer siden januar 2014, og den eneste gang hvor den har været forbi mekanikeren, var ved det årlige serviceeftersyn. Samtidig synes Dennis Stentebjerg Hansen også, at der er endnu en gevinst ved at få en minilæsser på bedriften.

- På en bedrift som vores er Avanten et godt supplement til blandt andet. vores teleskoplæsser, da den er lille, snild og nem at komme rundt med i forhold til teleskoplæsseren og minilæsseren leverer stadig en rimelig løftekapacitet på et ton, som gør den yderst anvendelig til mindre løfteopgaver, siger han.

Stabilitet

En af årsagerne til, at valget faldt på Avanten var, at den effektive maskine står godt fast.

- Vi har to elever hos os og vi skal sørge for, at der er en vis sikkerhed i forbindelse med deres brug af de forskellige maskiner i dagligdagen. Derfor er det meget vigtigt, at maskinen er stabil og har minimal risiko for at vælte ved den mindste ujævnhed, da mange ikke har kørt på en minilæsser før, og her lever Avanten fint op til vores ønsker. Det måske på trods af, at bagenden svinger ud, hvilket jo adskiller sig fra andre lignende typer maskiner, men ligesom med så meget andet, skal man bare prøve det et par gange, så tænker man ikke længere over bagenden som et problem, men nærmere en gevinst, fortæller Dennis Stentebjerg Hansen.

Hofmansgave Gods råder over 1000 hektar, hvor der blandt andet dyrkes hvede, majs og spinatfrø. Dertil er der en del skovbrug hovedsageligt bestående af juletræer, samt en offentlig tilgængelig park. Derudover har de deres 300 Dansk Holstein malkekvæg og stald med blandt andet fire malkerobotter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udover strøkassen og minilæsseren har de hos Hofmansgave også erhvervet sig flere af de dansk-producerede redskaber fra Avant heriblandt en foderindskubber og halmspyd, samt en række af de andre redskaber til landbrugsarbejde blandt andet et sæt pallegafler og en skovl med overfald.

- Alle redskaberne er lavet specifikt til Avant minilæseren så du vil opleve en 100 procent optimal brug af redskabet sammen med minilæsseren, uanset om den er fra 2003 eller 2015, fortæller Jørgen Jensen, der er indehaver af Avant Danmark Jylland/Fyn.