Dyrenes Beskyttelse har anmeldt en landmand ved Hobro til politiet for at vanrøgte sine grise. Landmanden driver en stor svineproduktion fra fire gårde.

Dyrlæge Inger Lund Overgaard fra Dyrenes Beskyttelse har annmeldt landmanden og det har hun gjort på baggrund af sit møde med tre rumænere, der arbejder eller har arbejdet for landmanden, som selv bor på en stor gård ved Hobro. Det skriver Fagbladet 3F, der har billeder og video fra gården.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er tale om alvorlig vanrøgt, ifølge Inger Lund Overgaard, hvis oplysningerne er sande.

- Hvis rumænernes oplysninger er korrekte, er dyreværnsloven overtrådt i stor udstrækning, fordi det er lemfældigt, hvordan de syge og tilskadekomne dyr bliver behandlet. Grisene bliver ikke aflivet i tide, og de bliver aflivet på forkert måde, da de ansatte ikke altid har en boltpistol til rådighed. Man sikrer altså ikke, at aflivningen foregår så hurtigt og smertefrit som muligt. I stedet bliver de døende grise smidt udenfor, hvor man venter på, at de dør af sig selv, siger dyrlæge Inger Lund Overgaard til Fagbladet 3F og tilføjer:

- Det er groteske forhold.

Ingen kommentarer

De tre rumænere hos landmanden er medlemmer hos 3F Mariager Fjord og har blandt andet fortalt om grise med kæmpe skuldersår, og at døde grise hos landmanden bare bliver brændt i nærheden af gården. Det firk fagforeningen til at kontakte Dyrenes Beskyttelse. Det skriver Fagbladet 3F.

Nordjyllands Politi modtog 16. april anmeldelsen om forholdene hos landmanden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Landmanden ønsker ikke at udtale sig om politianmeldelsen til 3F. Hans medhjælpende hustru oplyser til Fagbladet 3F, at de ikke ønsker at udtale sig.