Efterspørgslen efter mejetærskere til den forsinkede høst er enorm, men det kan stadig lade sig gøre at skaffe en mejetærsker lyder det fra de fleste fabrikater.

New Holland har fået ekstra mejetærskere fra fabrikken for at støtte det danske marked. Producentens lager var ellers allerede tomme for fire uger siden, og de ekstra mejetærskere skulle have været til England, men vender nu skærebordene mod danske marker. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Også hos Claas er det stadigvæk muligt at købe en mejetærsker.

- Selvom der snart kan meldes udsolgt på de større og bedre brugte maskiner, kan vi stadig godt levere enkelte nye maskiner til de kapacitetshungrende danske landmænd, skriver Claas i en pressemeddelelse.

Fra Claas er der tale om maskiner af modellerne Lexion 540, 550 og 560, mens de ekstra New Holland-mejetærskere er fra CX-serien. Case IH meddeler, at der stadig er nogle få Axial Flow-maskiner tilbage. HCP har en enkelt Deutz-Fahr 55-85 TH mejetærsker tilbage.

Bredt udvalg

Hos både Agco og John Deere meldes der om et bredt udvalg af mejetærskere. 

- Vi har både Massey-Ferguson og Fendt-maskiner stående. Det er brugte maskiner - de nye bliver først klar til næste sæson, siger Johnny Hansen, salgschef hos Agco.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hos John Deere er der både nye og brugte mejetærskere på lager.

- Vi har nogle få nye modeller, og ude ved forhandlerne kan man også finde brugte maskiner, siger Otte Freiesleben, administerende direktør hos Nellemann Agro, der importerer John Deere.