At argumentere for salg af otte millimeter piller synes vanskelig, ud over det traditionsbundne forbrugsmønster i Danmark er der egentlig ingen fordele ved otte millimeter piller kontra seks millimeter piller, det skriver German Pellets. 

Danmarks historie i forbrug af træpiller er lang, den længste i Europa. Vi var nogle af de første til at tage dette nye CO2 venlige brændstof i anvendelse og er i dag det land i verden der har det suverænt største forbrug pr. Indbygger.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

I dag kører et moderne træpillefyr med styringer der måler og styrer forbrændingen efter iltindhold og temperaturer flere steder i fyret. 

I resten af Europa er udviklingen gået stærkt, men kravene til fyring har været anderledes end den fra starten var i Danmark. 

Fyr med automatisk styring har meget lettere ved at registrere og styre afbrænding af seks mm piller.  Dette skyldes den meget større overflade af brændstoffet, hvor ilten meget lettere kan få adgang til den opvarmede pille fra et større areal af pillen. 

En DIN-Plus pille i seks millimeter og i otte millimeter produceres efter standard specifikationer, så de brænder ens hver gang, så problemet burde være løst ved at indføre DIN standard. I Danmark er der tradition for otte millimeter piller men German Pellets anbefaler seks millimeter træpiller, som anvendes i resten af Europa. Netop på grund af de noget bedre forbrændings egenskaber som kræves i moderne fyr.

Desuden er der mange der fortæller om mere støjsvag fyring idet der ikke brydes så mange seks millimeter piller under fyringsprocessen som ved anvendelse af otte millimeter piller.

Artiklen fortsætter efter annoncen

German Pellets ønsker at danske forbrugere har den bedste viden og at de skylder at videregive enhver viden der kan komme deres kunder tilgode. Det skal derfor afslutningsvis siges at German Pellets stadig tilbyder både seks og otte millimeter DIN- Plus træpiller.