NaturErhvervstyrelsen har indledt et pilotprojekt, hvor kontrollørerne vil bruge droner og helikoptere, når de skal ud og kontrollere landbrug.

- Særligt implementeringen af den nye landbrugsreform betyder, at vi fremover skal kontrollere flere forhold på kortere tid i juli, august og september. Vi forventer, at forsøget vil vise, at vi med den moderne teknologi kan løse opgaven mere effektivt, og dermed bidrage til at sikre udbetalingen af landbrugsstøtten til tiden, siger enhedschef Peter Ritzau Eigaard fra NaturErhvervstyrelsen.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Der er indtil videre kun tale om få besøg hos landmænd indforstået med, at kontrolløren bruger drone i stedet for at inspicere markerne til fods.

Færre besøg

Under forsøget vil NaturErhvervstyrelsen bruge to nye droner til at optage video og billeder fra græsmarker.

Formålet er blandt andet at spare tid, da kontrolløren ikke skal gå markerne tynde til fods.

- For landmændene kan det her potentielt lette på antallet af besøg og tiden, hvor vi er på hans bedrift, siger Peter Ritzau Eigaard.

Kontrollen fra helikopter, som skal bruges til at kontrollere græsningstryk og udlæg af efterafgrøder, sker primært fra 400 til 500 meters højde, hvor generne fra helikopteren er mindst.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Erfaringerne med dronekontrol bliver evalueret i løbet af efteråret.