I sin formandsberetning på Danske Svineproducenters årsmøde i forbindelse med Nutrifair kritiserede Henrik Mortensen kraftigt fødevareminister Dan Jørgensen (S), og han gav også den økologiske produktion en salut.

- I Fødevareministeriet har vi Dan Jørgensen. Han er fuldstændig ligeglad med nogle af dem, som han er minister for, men påstår paradoksalt nok, at han har været med til at forbedre mulighederne for dansk landbrug. Det er det værste sludder, og det er grebet ud af den blå luft, sagde Henrik Mortensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fokus på Dan

- Han har ikke gjort andet end at lægge sten i skoene for den konventionelle landbrugsproduktion. Nærmest alt, hvad han har foretaget sig, har handlet om projektet Dan. Jeg kan ikke komme i tanke om en eneste ting, han har gjort, som har givet landbruget en bedre konkurrencekraft eller sikret en eneste slagteriarbejder et fortsat job, sagde Henrik Mortensen.

Han pegede på, at nationalret og lov om dyresex er nogle af de ting, som Dan Jørgensen i sin ministertid har spildt tid og penge på, selv om væksten i Danmark stort set er gået i stå.

- Netop det område, som Dan Jørgensen er minister for, har ellers enorme muligheder for at sætte gang i hjulene, ikke mindst ude i yderområderne, hvor vi har brug for hvert eneste job, sagde Henrik Mortensen.

Mad er efterspurgt

Henrik Mortensen glædede sig dog over, at den danske økonomi har klaret sig godt gennem kriser, fordi landbruget har noget at sælge, som man ikke kan undvære selv i en krisetid - nemlig mad.

- Det kan næsten lyde trivielt, men specielt når krisen kradser, er det landbruget, som giver nationen smør på brødet, agde Henrik Mortensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han mener i den forbindelse, at det er glædeligt, at den økologiske eksport stiger.

- Ikke fordi den størrelsesmæssigt betyder noget som helst, men fordi de danske skatteydere så slipper for at skulle betale helt så mange penge for, at vi kan tvangsfodre børn, gamle, offentligt ansatte og andre svagelige med de økologiske produkter, som det ikke er lykkedes at forære væk i COOP, lød svineformandens salut mod økologien.