Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

DR ændrer pels-dokumentar efter pres fra Kopenhagen Fur

Af swi - 2. sep. 2015 KL. 09:30

Når DR viser deres dokumentarfilm om pelsindustrien bliver det i en mindre kontroversiel version end den oprindelige. Ændringerne sker efter pres fra Kopenhagen Furs advokater.

DR's film om pelsindustrien har allerede været vist i Norge, men inden den bliver vist i Danmark, har DR ifølge Berlingske Business, valgt at bortredigere særligt kontroversielle scener i filmen.

Den beslutning er truffet efter at Kopenhagen Furs advokater har truet med at indbringe sagen for Pressenævnet. Pres fra advokaterne har allerede medført at DR valgte at udsætte visningen i et år.

- Når DR2 viser filmen, bliver der tale om en redigeret udgave, hvor enkelte kontroversielle scener er skåret ud. DR har desuden givet filmen nyt navn: "Pelsaktivisten", siger Peter Engel fra produktionsselskabet Electric Parc, til Berlingske Business.

Redaktør hos DR Medier, Erling Groth, har tidligere udtalt, at den oprindelige version af filmen ikke har levet op til de presseetiske regler i Danmark, og at DR derfor har bedt om at få filmen omredigeret.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame