En ny medicinblander med navnet Dosatron D25+Care er designet til fremtiden. Udstyret er fødevaregodkendt og giver mulighed for registrering af tidspunkt for dosering, overvågning og registrering af den doserede mængde medicin, fejl samt dokumentation i systemet SmartDosing.

I Tyskland kræver det officielle tyske standardiseringsorgan Din at udstyr til oral medicinering til dyr skal være fødevaregodkendt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi må forvente, at medicinblandere også snart får stillet samme krav. Disse krav vil højst sandsynlig også nå Danmark efterfølgende, hvorfor en investering i en ny medicinblander, der er fødevaregodkendt, er klart bedst på den lange bane, siger Lasse Thomsen, indehaver af America A/S.

Dosatron D25+ Care er mere kemiresistent end tidligere modeller, hvorfor det er aktuelt at vurdere, om man skal investere i en standard medicinblander eller en speciel syreresisten udgave. Derudover er D25+ Care et billigere alternativ til syreresistente mekaniske medicinblandere på marked, fortæller America.

Sporbarhed er vigtig

Medicinblanderen kan kalibreres for nøjagtig dosering, samt den er SmartDosings klar.

- SmartDosing giver mulighed for registrering af tidspunkt for dosering, overvågning og registrering af den doserede mængde og fejl, samt ikke mindst dokumentation af forbrug, fortæller Lasse Thomsen.

Dokumentation og sporbarhed af medicinforbruget bliver mere og mere aktuelt for landmanden bla. på grund af nye krav fra slagterier, forbrugere og store aftagere af kød som f.eks. supermarkedsdæder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Dette naturligvis på grund af fokus på forbrug af antibiotika i husdyrproduktionen, siger indehaveren.

SmartDosings enheden og software giver mulighed for registrering af ovenstående parametre via usb eller wi-fi til computer eller tablet.

America A/S i Thisted sælger staldinventar til fjerkræ- og svineproduktion.