30 dages betinget fængsel, samt 40 dages samfundstjeneste, blev ifølge Ridehesten.dk, dommen til den 39 årig landmand fra Gelsted på Fyn, som i sommers ræssede imod to kvindelige ryttere, som red en tur på en sti i kanten af hans mark.

Landmanden blev øjensynelig vred da de to ryttere ville ride ud på hans stubmark, for at undgå at være i vejen for hans traktor, som kom imod dem på stien. Synet af de to ryttere på hans mark, fik ham til at gasse op, og køre direkte imod de to kvinder, hvilket skræmte hestene, og fik den ene hest til at vælte og dermed smide sin rytter af. Alt sammen endte med en en rytter med slag i skulderen, og en hest med en flænge efter faldet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Landmanden er dømt efter straffelovens paragraf 252, fordi han har forvoldt nogen skade.

Ryttere må ikke ride på privat mark

Selvom landmanden endte med en dom, er det dog korrekt at ryttere ikke må ride på en privatejet mark, medmindre man har en aftale med landmanden.

Modsat er det som udgangspunkt ifølge Naturstyrelsen tilladt at ride på alle stier, også privatejede, i det åbne land, medmindre der er tydelig og korrekt skiltning, som forbyder det.