Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Dohrmann: EU-politikere er ikke inviteret til konference

Af Jørn Dohrmann, MEP, Dansk Folkeparti - 20. apr. 2017 KL. 07:14

Jørn Dohrmann, MEP fra Dansk Folkeparti, har skrevet hvor fjernt EU-politik tilsyneladende er for mange i landbruget.

LandboSyd inviterer den 2. maj til en konference om landbrugets udfordringer og fremtid. Konferencen finder sted på Christiansborg og er et glimrende forsøg på at sætte debatten om fremtidens landbrug på den politiske dagsorden, og belyse de svære problemer landbruget har ved hjælp af indlæg fra politikere og eksperter med forstand på fødevareerhvervet.

Men tilsyneladende har man kun valgt at invitere landspolitikere og ikke EU-politikere. Jeg har i hvert fald ikke modtaget en invitation, selvom jeg sidder i Europa-Parlamentets landbrugsudvalg og miljøudvalg. Desuden er jeg formand for SINEEA-delegationen, hvor jeg ofte bringer landbrugspolitiske emner - som den norske straftold på landbrugsprodukter - på banen.

Jeg tog for nylig også initiativ til en række spørgsmål til Kommissionen, hvilket senere førte til det, der er blevet kendt som 'Grundvandssagen'.

Når jeg nævner ovenstående, er det alene for at trække op, hvor fjernt EU-politik tilsyneladende er for mange i landbruget, og det er nok grunden til, at EU-politikerne ikke blev inviteret. Man skal virkelig råbe højt her fra Bruxelles for at blive hørt derhjemme.

LandboSyd er bestemt ikke ene om at have svært ved at indse, at omkring 80 procent af dansk lovgivning stammer fra EU, og blot bliver godkendt i Danmark og herefter sat i værk af emsige danske embedsmænd.

Men det er en fejltagelse, der koster landbrugserhvervet arbejdspladser og kroner.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame