De fire heste fra Als i Østhimmerland, der skulle aflives på mandag, bliver nu formentlig reddet, skriver dr.dk.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Hestenes ejer, der ellers har givet Nordjyllands Politi lov til at aflive dem, vil nu i stedet for give dem væk til deres nuværende plejemor, Nina Hansen fra Skovly Hestepension.

- I eftermiddag vil der blive underskrevet en overdragelseserklæring og tilladelsen til aflivningen kaldt tilbage, siger ejerens advokat, Ken Ellemose, til dr.dk.

Politiet: Ok med os

Nordjyllands Politi har konfiskeret hestene sidste sommer på grund af ejernes vanrøgt og har siden brugt 270.000 kroner på at få dem plejet.

- Vores problem er, at der er løbet så mange omkostninger på, og vi har ikke penge til at have heste opstaldet, siger politidirektør hos Nordjyllands Politi Elsemette Cassøe til nordjyske.dk.

Derfor vil politiet gerne komme af med de nu raske heste.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hvis det er sådan, at ejeren nu er indforstået med at afhænde dem til Nina Hansen, så har vi bestemt ikke nogen indvendinger mod det. Tværtimod vil vi meget gerne være fri for at aflive sunde heste, siger Elsemette Cassøe.

- Så ejeren skal bare blive enig med Nina Hansen om prisen og give os besked om, at de er afhændet, så opløser vi aflivningen. Vi orienterer advokaten om, at det er vores holdning, og så udsætter vi aflivningen 14 dage. Så regner vi med at have svar inden da.