Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

DM&E: Sikkerheden skal være i højsædet

Af MAN - 12. apr. 2019 KL. 11:47

Foreningen mener ikke der er hold i beskyldningerne mod unge traktorførere, om at de er involveret i flere uheld end andre.

- Midt- og Østjyske landboforeningsformænd valgte 11. april at tilkendegive i pressen, at de mener at landbrugets og maskinstationernes arbejdsgivere ikke tager deres ansvar alvorligt. Den udtalelse må stå for deres egen regning, skriver DM&E i en pressemeddelelse.

- DM&E's medlemmer, som er maskinstationerne, mener, at sikkerheden skal være i højsædet, selvom det er sæson, og selvom det er travlt. Man skal ikke køre så mange timer, at man falder i søvn. Det vil DM&E gerne slå fast. Der kan altid findes sager, hvor der sker noget kritisabelt, men vi er stærkt uenige i, at maskinstationerne, som arbejdsgivere, ikke tager ansvaret for deres medarbejdere alvorligt. Vi tænker på sikkerheden, selvom det er sæson, skriver foreningen.

Negativ holdning

DM&E mener ikke, det kan underbygges, at unge traktorførere er skyld i flere uheld end andre.

- Vi bryder os ikke om, at landbrugenes og maskinstationernes medarbejdere omtales med, citat: "Holdt oppe af litervis af energidrik, et karton smøger eller måske det, der er endnu værre". Vi deler ikke denne opfattelse. Og vi mener ærligt talt, at det er en meget negativ holdning at have til landbrugets og maskinstationernes medarbejdere, skriver DM&E i pressemeddelsen.

DM&E fremhæver, at de til stadighed arbejder med forbedring af færdselssikkerheden, i samarbejde med blandt andet landbruget.

- Når formændene har den opfattelse, at der er et problem, mener vi det havde været mere konstruktivt, hvis formændenes henvendelse havde været til DM&E i stedet for at gå gennem pressen, slutter de.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame