Det er viden om den nyeste teknologi og regler, der giver succes i et meget konkurrencepræget erhverv. Derfor mødes mere end 250 af DM&E entreprenører, kloakmestre, maskinstationer og skoventreprenør til DM&E Vidensdage. Dagenes fokus er praktisk og anvendelig viden samt rum til at netværke med andre.

DM&E Agro fortsætter takterne fra sidste års vidensdage, og vil dykke yderligere ned i præcisionslandbrug.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Sidste år fastsatte vi, at præcisionslandbrug handler om nøjagtighed, og om foretage den rigtige handling på det rette sted og tidspunkt. I år kigger vi på gradueret landbrug, som omhandler det at behandle steder i marken forskelligt, for at opnå et optimalt udbytte, siger Gerth Petersen Holm, konsulent i DM&E Agro.

Emnet har haft stor interesse for landets landboforeninger, som har afholdt kurser for deres landmænd vedrørende emnet. Nu er landmændene blevet klar til at gå i dialog med deres samarbejdende maskinstation om mulighederne for gradueret landbrug. DM&E har inviteret Landmand Jens Lei fra Als, som vil fortælle hvordan han praktiserer gradueret landbrug, og hvilke krav han stiller til maskinstationen. Kasper Stougaard fra Seges vil også dykke ned i emnet, og fortælle om, hvor langt vi er med metoden samt, hvordan fremtiden ser ud for gradueret landbrug.

Portrætter af maskinstationer

Blandt de mere end tyve indlæg, vil DM&E's medlemmer kunne se frem til at høre to virksomhedsportrætter af to vidt forskellige virksomheder, der driver maskinstation.

- Den ene er Rostgård Maskinstation, som de sidste fem år haft en årlig vækst på over 5 procent. Indehaver Jørgen Rostgård vil fortælle, hvilke tanker der ligger bagved måden de driver virksomheden på, siger Gerth Petersen Holm.

Udover en lang række agrofaglige emner vil der også være indlæg om økonomi, administration og ledelse. Men det er ikke kun det faglige, der betyder noget, når DM&E afholder Vidensdage. Her er mødet med kollegaer fra branchen meget værdsat, da det giver mulighed for at skabe og pleje netværk, udvikle relationer og udveksle erfaringer, hvilket er vigtigt for både brancheforeningen, men særligt også for medlemsvirksomhederne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

DM&E Vidensdage finder sted 17.-18. januar 2019 i Vingsted.