Første skridt i den intensiverede indsats er, at den hidtil HaGe Polska-baserede specialfoderfabrik i Bydgoszcz overgår til det dansk-baserede datterselskab Vitfoss.

- Vi forventer helt klart at intensivere koncernens vitamin- og mineralaktiviteter i Polen, der er et stort og stærkt landbrugsland - også inden for den animalske produktion. Derfor har vi på koncernbasis valgt at booste vores setup for de aktiviteter i Bydgoszcz, så vi der får udnyttet de mange fagkompetencer, Vitfoss har skabt gennem årene, siger administrere direktør Jacob Holm, Vitfoss.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fabrikken i Polen med 20 medarbejdere har historisk set tidligere været en del af Vitfoss, før DLG involverede sig i HaGe, men da blev der produceret fjerkræfoder og nu senest vildtblandinger.

- Koncernens nye vækstmål gør, at vi får brug for at investere i nyt udstyr på fabrikken, så den kan producere de vitamin- og mineralblandinger, der efterspørges på det polske marked, og at vi får gearet vores salgskanaler og i det hele taget øget synligheden i Polen. fortæller Jacob Holm.

Et andet skridt i relation til indsatsen i Polen er, at datterselskabet Deutsche Vilomix også kan nå det polske marked via den splinternye fabrik i Haldensleben i det østlige Tyskland, så fælles kræfter og kompetencer fra Danmark og Tyskland er sat i søen for at gå efter de nye mål i Polen - via synergier inden for det ernæringsfaglige, det produktionstekniske og indkøbsområdet.