Ifølge en pressemeddelelse fra DLF kan koncernen være stolte af sig selv og dette regnskabsår. Tirsdag den 30. oktober fremlagde de regnskab på generalforsamling, hvor de kunne vise, at DLF har sat ny rekord i omsætning og resultat. DLF har haft en omsætning på 4.325 milliarder kroner og et EBIT-resultat på 248 millioner kroner.

Ifølge DLF er koncernomsætningen på 4,325 milliarder kroner i 2017/18 en fremgang på 800 millioner kroner i forhold til sidste sæson. Købet af Maribo Hilleshög, DLF Moore Seed i Canada samt en organisk vækst på cirka tre procent har bidraget væsentligt til omsætningsfremgangen. EBIT resultatet udgjorde 248 millioner kroner og årets koncernresultat efter skat blev på 184,5 millioner kroner en fremgang på 15 pct.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Administrerende direktør Truels Damsgaard peger på flere forklaringer til regnskabsresultatet:

- Det lykkedes at skabe en bedre indtjening i vores foder- og plænegræsfrø, der udgør omkring tre fjer-dedele af vores forretning. Resultatet er skabt gennem en solid indsats i koncernselskaberne, der alle har bidraget positivt til regnskabet. Vores internationale tilstedeværelse på de betydende markeder gør, sammen med et stærkt fokus på forskning og produktudvikling, forsynings- og logistikkæden, at vi har et stærkt set-up til at efterkomme kundernes mangeartede behov. Det har også i regnskabsåret givet flere og nye kunder til DLF.

Efter et par år, hvor arealtilpasningerne har resulteret i et mindre høstareal, steg DLF's danske frøarealer i 2017 med ti procent og gav 20 procent flere tons end året før. Til trods for den større høst lykkedes det at nedbringe lagerbeholdningerne for andet år i træk, skriver DLF i pressemedelelsen.

Regnskabsresultatet skal også ses i lyset af, at selskabets ejere, blev afregnet med omkring 14.000 kroner per hektar.

- Vi er glade for, at vi i 2017/18 igen lykkedes med at kombinere et godt regnskab en konkurrencedygtig frøafregning til vores ejere, de danske frøavlere, siger Truels Damsgaard i pressemeddelelsen.