DLF har underskrevet en købsaftale om overtagelse af La Crosse Seed, der er et distributionsselskab med hovedkontor i Wisconsin, USA

La Crosse Seed sælger og distribuerer plænegræs, foderafgrøder og efterafgrøder samt tilknyttede produkter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skriver DLF i en pressemeddelelse.

Adm. direktør Truels Damsgaard ser købet af La Crosse Seed som en naturlig forlængelse af DLFs aktiviteter i Nordamerika:

Gode synergier

-Vores strategiske mål i Nordamerika er at styrke markedsadgangen særligt ved at deltage dybere i distributionskæden. Derigennem kan vi i højere grad afsætte de frøprodukter, som anvendes af slutbrugerne. Med La Crosse Seed får vi tilført et stærkt distributionsnet i staterne omkring Lake Michigan, der er centrum for den græs- og lucernebaserede del af den amerikanske mælkeproduktion, skriver Truels Damsgaard i en pressemeddelelse.

Han ser også frem til gode synergier i det kommende opkøb:

-DLFs plæne- og fodergræsprogram er et stærkt kort for La Crosse Seed, der vil kunne udnytte den forskning og udvikling, der ligger bag udviklingen af moderne, robuste og produktive sorter til plæne og foder. Samtidig får vi en stærk salgskanal til at nå slutbrugerne med vores produktkoncepter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bagom La Crosse Seed

La Crosse Seed har udviklet sig til at være den største regionale distributør af frø til foder, plæne og efterafgrøder samt hertil tilknyttede produkter i USA.

Til landbruget afsætter virksomheden frø af lucerne, fodergræs, bælgplanter og andre foderplanter. Plænegræs bliver især afsat i det professionelle segment til sport, landskabspleje og anlægsopgaver. Herudover har virksomheden en betydelig aktivitet med salg af frø til efterafgrøder, som er i vækst i USA.

La Crosse Seed har distributionscenter og hovedkvarter i Wisconsin og har herudover ni distributionsterminaler placeret i flere amerikanske stater. La Crosse Seed afsætter omkring 75 pct. af sine produkter til staterne Wisconsin, Iowa, Minnesota, Michigan og Indiana. Virksomheden har 70 medarbejdere og omsætter for omkring 45 mio. US$ årligt.

Det skriver DLF i en pressemeddelelse.

DLF har gennem de seneste år styrket sine aktiviteter væsentligt på det nordamerikanske kontinent. DLF købte i 2013 det nordamerikanske frøselskab Pickseed med aktiviteter i Canada og USA, i 2017 fulgte produktionsselskabet Moore Seeds, Canada, og distributionsselskabet X-Seeds, USA, og nu udbygger frøkoncernen sin nordamerikanske platform med købet af distributionsselskabet La Crosse Seed.