DEBAT: DLBR-direktører og sektorbestyrelserne i Landbrug & Fødevarer fik her til formiddag præsenteret den fremtidige model for organisering af Seges. Formandskabet i DLBR glæder sig over udmeldingerne om det nye set-up.

Det vi er blevet præsenteret for ser spændende og visionært ud. Det er godt tænkt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nye konstruktion giver mulighed for øget fokus på værdiskabende innovation og kundevendte aktiviteter. Dermed kan vi gennem hele kæden skabe grundlaget for bedre bundlinje hos vores ejere ? landmændene. Og det er for mig helt afgørende. Hvis vi ikke skaber værdi, så har vi ingen berettigelse.

DLBR har været en aktiv del af den proces, der blev igangsat i februar 2015 om ?fremtidens rådgivning?, og som nu her i dag bl.a. har udmøntet sig i et nyt Seges.

Det har været en grundig og konstruktiv proces, hvor forskellige synspunkter og holdninger har mødt hinanden, og hvor der er blevet givet og taget. Vi har fra DLBR haft en række forslag og ønsker og jeg kan med glæde konstatere, at vi med dagens præsentation er blevet hørt.

I det nye set-up får DLBR i højere grad en rolle i prioritering og implementering af innovationsaktiviteter og udvikling af rådgivningen. DLBR får organisatorisk placering og forankring på en række områder og fundamentet for nye samarbejdsformer er lagt i en mere enkel konstruktion. Og endelig er der lagt op til en større bevågenhed fra Seges om leverandørrollen ud til DLBR og landmændene. Og så baner den nye model også vejen for et tættere samarbejde mellem Seges, DLBR og landbrugets andelsvirksomheder. Det ser vi meget frem til i DLBR.

Vi får med den nye konstruktion gode forudsætninger for at møde fremtiden og honorere de øgede krav og forventninger fra markedet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og det i kombination med de mange fagligt dygtige og engagerede medarbejdere på Seges, der dagligt arbejder med innovation, vidensgenerering og rådgivning som skal være med til at skabe succesen.

Vi tror på, at vi - Seges og DLBR - i et tæt fællesskab kan skabe nogle rigtig gode tiltag og løsninger til gavn for landmandens bundlinje.

Fra DLBRs side ser vi meget frem til samarbejdet.