Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

DF: God aftale om ny pesticidstrategi

Af Lise Bech MF, landbrugs- og fødevareordfører for DF - 21. apr. 2017 KL. 11:59

Danmark har verdens bedste grundvand, lyder det fra Lise Bech i dette debatindlæg.

DEBAT - Danmark har verdens bedste grundvand. Og det skal vi også have i fremtiden! Samtidigt er Danmark et landbrugsland.

Et stort flertal i Folketinget (kun Enhedslisten og Alternativet er ikke med) er netop blevet enige om en ny pesticidstrategi for 2017-21, som viser, at de to ting sagtens kan gå hånd i hånd. Her i landet kan vi godt have et effektivt landbrugserhverv og tage hånd om natur, grundvand og fødevaresikkerhed på samme tid.

Med den nye pesticidstrategi sætter vi rammen for en reduceret belastning og for en fornuftig og sikker brug af pesticider i Danmark. Jeg er især glad for, at der fremover skal gøres mere for sikre en forstærket beskyttelse af grundvandet mod pesticider inden for BoringsNære BeskyttelsesOmråder (BNBO), forbud mod påfyldning og opblanding af pesticider og vask af pesticidsprøjter inden for BNBO, herunder på vaskepladser. Det er her, mange af udfordringerne med pesticider findes, så det er meget vigtigt.

For Dansk Folkeparti har det også været centralt at styrke kontrolindsatsen overfor forhandlerne. Derfor glæder det mig også, at forligspartierne er blevet enige om en ambitiøs målsætning om at sænke antallet af overtrædelser hos forhandlerne fra 30 til fem procent i 2019. Samtidig stiller vi krav til, at den konventionelle landmand skal anvende afdriftsreducerende dyser, som forhindrer, at pesticiderne fra den konventionelle landmand flyver over til den økologiske nabos frugt og grønt.

Det er ligeledes vigtigt, at der som et led i pesticidstrategien skal laves en handlingsplan mod resistens, som skal indgå i godkendelsen af pesticider.

Alt i alt er det en rigtig god aftale, som vil minimere pesticidbehandlingen til gavn for grundvand, fødevaresikkerhed og så videre. Det synes jeg, at vi alle sammen kan være rigtig godt tilfreds med.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame