Deutz-Fahrs samarbejde med det berømte italienske designhus Giugiaro Design fortsætter med at give genlyd i traktorbranchen.

Deutz-Fahr har netop vundet den prestigefyldte pris Golden Tractor for the Design i konkurrencen Tractor of the Year 2015.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tildelingen af Golden Design for the Tractor hænger ifølge HCP sammen med Serie 9's maskuline design.

- Den udstråler ligefrem at her kommer en leder - enkle og markante linjer giver et aggressivt design og afslører tydeligt, at Giugiaro design færdes hjemmevant hos VW, Audi og Porsche.

Series 9 er den hidtil største Deutz-Fahr. Der produceres fire modeller fra 270 til 340 hk med TTV trinløs transmission. De får kræfterne fra en 7,8 liters DEUTZ TTCD motor med twin turboladere, intercooler og DCR-indsprøjtning med integral elektronisk kontrol. Hydraulikken leverer op til 210 l/min. til de 8 hydraulikventiler, og liften kan med sin 12 tons løftekraft håndtere de tungeste redskaber.

Ønsket om lavt brændstofforbrug har været et gennemgående tema i udviklingsarbejdet. De praktiske forbrugstal kendes endnu ikke, men med standarddæk kører Serie 9 40 km/h med kun 1.183 motoromdrejninger, og 30 km/h nås ved 888 r/min. Det vil virkelig spare mange liter diesel hos maskinstationerne og landmænd med mange transportopgaver.

Agromek

Prisoverrækkelsen fandt sted den 12. november på den store EIMA-messe i Italien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- At blive udråbt vinder af Tractor of the Year juryen for tredje år i træk er en stor tilfredsstillelse for os. Denne pris er den bedste anerkendelse for den massive forskning og udvikling, vi har investeret i de seneste år, sagde Lodovico Bussolati, administrerende direktør for Same Deutz-Fahr.

Den nye stortraktor fra Deutz-Fahr finder også vej til Danmark, for det er lykkedes for den danske importør HCP Nordic at få fat i et af de testeksemplarer, der for tiden gennemgår massive brugstests rundt om i Europa.

- Vi er rigtigt stolte over at have den nye traktor med på vores stand i Herning, fortæller Johnny Hansen, der er leder af HCP's SDF Team.

- Vores forhandlere har længe efterspurgt traktorer med flere hk. Nu har de fået dem, og vi er meget forventningsfulde i forhold til at se kundernes reaktion.