På Agritechnica 2017 kan den tyske procent af dieselmotorer, Deutz AG, offentliggøre købet af Torqeedo GmbH, som er en tysk virksomhed, som mest er kendt for produktionen af bådmotorer, men i ligeså høj grad er kendt for produktionen af elektriske bådmotorer.

- Dette opkøb skal fører os ind i en ny tidsalder, hvor vi vil gå fra at producerer dieselmotorer til elektriske motorer samt hybridmotorer, fortæller Frank Hiller, produktchef hos Deutz AG.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I stedet for at opfinde den dybe tallerken igen, synes vi det er langt bedre at købe os til erfaringen og dermed springe frem i køen mod den hundred procent elektriske drevet traktor, fortæller Frank Hiller på et pressemøde under Agritechnica 2017.

Elektrisk PTO

E-Deutz bliver navnet på de nye motorer, som vil komme fra den tyske producent, og man forventer, at de første elektriske motorer er klar allerede i 2019.

- Foruden hundred procent elektriske motorer, vil vi også kunne tilbyde såkaldte hybrid-motorer, hvor strømmen leveres fra en svinghjulsgenerator, hvor man udnytter svinghjulets rotation til at lave et magnetfelt, som skaber strøm. Strømmen kan benyttes til blandt andet elektriske drevet frem for PTO-tilkobling på landbrugsmaskiner, fortæller Michael Wellenzohn, udviklingschef hos Deutz AG.

Han fortæller, at redskabsproducenternes ønske om elektriske levering fra traktoren vokser voldsomt.

- Vi er sikker på, at kravet om elektrisk strøm leveret fra traktoren bliver meget stort inden for ganske få år, og indtil videre er der størst perspektiv i hybrid-motorerne, som stadig drives af diesel.