Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Deutz AG er klar med hundred procent el i 2019

Af Morten Damsgaard - 13. nov. 2017 KL. 15:30

Den tyske motorproducent, Deutz AG vil gå fra at producere dieselmotorer til el-, og hybrid-motorer.

På Agritechnica 2017 kan den tyske procent af dieselmotorer, Deutz AG, offentliggøre købet af Torqeedo GmbH, som er en tysk virksomhed, som mest er kendt for produktionen af bådmotorer, men i ligeså høj grad er kendt for produktionen af elektriske bådmotorer.

- Dette opkøb skal fører os ind i en ny tidsalder, hvor vi vil gå fra at producerer dieselmotorer til elektriske motorer samt hybridmotorer, fortæller Frank Hiller, produktchef hos Deutz AG.

- I stedet for at opfinde den dybe tallerken igen, synes vi det er langt bedre at købe os til erfaringen og dermed springe frem i køen mod den hundred procent elektriske drevet traktor, fortæller Frank Hiller på et pressemøde under Agritechnica 2017.

Elektrisk PTO

E-Deutz bliver navnet på de nye motorer, som vil komme fra den tyske producent, og man forventer, at de første elektriske motorer er klar allerede i 2019.

- Foruden hundred procent elektriske motorer, vil vi også kunne tilbyde såkaldte hybrid-motorer, hvor strømmen leveres fra en svinghjulsgenerator, hvor man udnytter svinghjulets rotation til at lave et magnetfelt, som skaber strøm. Strømmen kan benyttes til blandt andet elektriske drevet frem for PTO-tilkobling på landbrugsmaskiner, fortæller Michael Wellenzohn, udviklingschef hos Deutz AG.

Han fortæller, at redskabsproducenternes ønske om elektriske levering fra traktoren vokser voldsomt.

- Vi er sikker på, at kravet om elektrisk strøm leveret fra traktoren bliver meget stort inden for ganske få år, og indtil videre er der størst perspektiv i hybrid-motorerne, som stadig drives af diesel.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame