Opførsel af den 2231m2 store sorte diamant, er under opførsel i Give hos AC farming. Den nye løbeafdeling opføres som en industribygning med en væghøjde i 6,90 meter, den brede stald dækker over to eksisterende gavle.

Det skriver Gråkjær i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stalden opføres i elementer med en sort glat overflade, hvor der i bygningens nord-østlige hjørne er etableret en servicebygning i to etage, hvoraf den øverste plan er udstyret med store vinduer, der vender ind mod selve staldafsnittet. Indblikket i stalden gør det muligt for kunder, forretningspartnere samt andre interesserede, at få et indblik i de kompetencer AC farming har at tilbyde på inden for svineproduktion.

Løbeafdelingen er udstyret med blandt andet 460 enkeltdyrsstier, hvor der er permanent adgang til æde-/insemineringsbokse, samt et antal aflastnings-/ornestier. For at bidrage til varmeforbruget er der ilagt 3000 m gyllekølingslanger. Stalden er udstyret med linespil, så den er forberedt til store mængder halm. Desuden er stalden udstyret med et ligetryksventilationsanlæg, hvilket er med til at sikre optimal luftkvalitet for dyr og medarbejdere. Foruden løbeafdeling og servicebygning indeholder Den Sorte Diamant en større foderlade, hvorfra dyrene i den nye stald skal fodres. En stald som på ingen måder er traditionel, hvor der er kredset om løsningerne til gavn for dyr, medarbejdere, miljø og bygherres produktion.