Efter Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har godkendt Danish Agros køb af fem Claas-forhandlere i Danmark, kan arbejdet nu begynde med at forme for en samlet strategi for fremtidens Danish Agro Claas-forhandlere.

- Vi vil bygge videre på den struktur og viden, som de eksisterende forhandlere allerede har etableret, ikke bare vores egne forhandlere, men også de øvrige Claas-forhandlere i Danmark, som vi ikke ejer, fortæller Jens Skifter, CEO i Danish Agro Machinery Holding A/S.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han understreger dermed, at man ønsker et godt samarbejde med stor respekt for de nuværende forhandlerkonstruktioner, og dermed fortæller Jens Skifter, at vi ikke på nuværende tidspunkt vil se en markant ændring i eksempelvis forhandlingen af redskaber hos de Danish Agro-ejede Claas-forhandlere:

- Vi ønsker ikke at ødelægge de forretningsmodeller, som allerede findes hos vores forhandlere, og vil ikke trække noget ned over hovedet på nogen. Vi er åbne overfor konstruktive forslag til den fremtidige strategi, som jeg håber kommer til at se mere strømlinet ud om få år, hvad angår redskabsmærkerne hos vores egne forhandlere.

Han fortæller, at det ligger dybt i Danish Agros DNA at have respekt for de nuværende forretninger, men også for de øvrige Claas-forhandlere i Danmark, som Danish Agro ikke ejer.

International platform

Jens Skifter fortæller, at man med den kommende forhandlerstruktur i Danmark nu har maskinforretninger i ni lande.

- Det giver nogle rigtig gode sparringsmuligheder for den enkelte forhandlere, da man nu kan trække på internationale erfaringer. Det samme gælder salget af brugte maskiner, hvor vi har god mulighed for afsætning af brugte maskiner i ni lande. Især i Baltikum, hvor vi i januar 2019 har 100 procent kontrol med samtlige Claas-forhandlere i Estland, Letland og Litauen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jens Skifter understreger at denne internationale platform for forhandlerne er noget alle Danish Agros forhandlere kommer til at mærke en positiv virkning af, allerede i løbet af 2018.