Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Den danske tørkepakke er en light-udgave

Af Jørn Dohrmann, Drenderupvej 30, Vamdrup, medlem Europa-Parlamentet for DF - 10. okt. 2018 KL. 12:00

I et læserbrev behandler Jørn Dohrmann den danske tørkepakke.

Den længe ventede redningskrans til dansk landbrug ? tørkepakken ? blev på sølle 384 millioner kroner.

Mange vil nok umiddelbart tænke, at det da er gevaldigt mange penge, men det skal ses i lyset af det beregnede tab på over 6 milliarder kroner for dansk landbrug som følge af årets tørke i 2018. Tørkepakken ?light? er derfor mere symbolsk end af reel værdi, ja, den er faktisk nul værd. Samtidig betyder pakken, at man uden for erhvervet tror, at landbruget er blevet hjulpet godt gennem problemerne. Det er landbruget ikke, vil jeg godt slå fast, for landbruget var det derfor bedre, at de ingen hjælpepakke fik.

Jeg må indrømme, at jeg er lidt beklemt ved, at det ikke kunne blive til mere, da det jo ikke kun er selve erhvervet, der lider. Landbruget har en stor følgeindustri, der ligeledes bliver ramt på indtægt og formentlig vil det betyde afskedigelser også i de erhverv, der lever af landbruget.

Jeg havde derfor håbet på et noget større beløb. Men jeg er faktisk endnu mere skuffet over, at ingen turde pille ved den bunduretfærdige jordskat. Jeg forstår simpelthen ikke, hvorfor man skal betale skat, før man har tjent noget ? ja, uanset, om man tjener noget på jorden eller ej. Det giver ingen mening.

Igen har politikerne sviget et erhverv, der især i de tyndt befolkede områder har en stor betydning. Det kan vi ikke være bekendt.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame