Overalt i verden bliver der konstant jagtet nye rekorder, og når det ikke gælder, hvem der kan løbe et halvmaraton hurtigst, eller hvem der har den største samling af kuglepenne, så kan man jagte rekorder i, hvor meget mælk, en malkerobot kan malke.

Den store robotleverandør DeLaval oplyser, at det automatiske malkesystem VMS har sat en ny verdensrekord.

Artiklen fortsætter efter annoncen

2.933 kilo i snit

På en gård i Wisconsin i USA blev der over en syv-dages periode i gennemsnit malket 2.933 kilo pr. VMS. DeLaval mener, det er verdens bedste resultat både for VMS-kunder og for andre, der malker med robotter.

- Ydelsen, vi har nået, er resultatet af et godt samarbejde. Det ville ikke have været muligt uden vores gode besætning, vores familier, vores anlæg og den støtte, vi får fra vores leverandører. En anden vigtig årsag til vores succes er planlægning og udformning af vores nye anlæg. Vi lægger stor vægt på køernes komfort og dyrevelfærd, og det har helt klart vist sig at være den rigtige beslutning, siger Jake Peissig, en af ejerne af JTP Farms.

12 timers arbejde

Der er 247 køer på gården, som har fire VMS-enheder. Den gennemsnitlige, daglige produktion for enhederne var 2.927 kilo om dagen i syv dage. Det svarer til 47 kilo i snit om dagen. Den robot, der malkede mest, klarede over 3.100 kilo på et døgn. De 247 køer bliver passet af to ansatte, som i alt bruger 12 timer på køerne i døgnet.