Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Debat: Ny bombe under vandmiljøplaner

Af MF Erling Bonnesen (V), Miljø- og fødevareordfører - 26. jul. 2019 KL. 07:40

I et debatindlæg sætter Erling Bonnesen (V), miljø- og fødevareordfører, fokus på vandmiljøplanerne.

På dr.dk den 23. juli 2019 er lagt en artikel med overskriften, citat:

"Urenset kloakvand havner i åer og søer, men ingen ved hvor meget", citat slut.

I artiklen henvises til ny rapport fra DTU og forskellige udtalelser.

Det er en ny bombe under vandmiljøplanerne.

Det fremgår bl.a. af artiklen, at kloaksystemerne ikke kan følge med når det regner meget kraftigt, f.eks. ved skybrud, så løber kloaksystemerne adskillige steder over og det urensede spildevand videre ud i naturen, åer og søer.

Det fremgår ligeledes af artiklen, at indberetningerne ikke er retvisende og at beregningerne er behæftet med endog meget store usikkerheder.

Når vi tidligere har spurgt ind til disse problemstillinger, herunder overløb fra rensningsanlæg, og med spørgsmål om hvordan det påvirker krav til andre sektorer, landbrug, erhverv mv., så er vi blevet orienteret om, at det er man opmærksom på og at det indregner og korrigerer man på afbalanceret måde, hvilket vi som udgangspunkt så har tillid til.

Med baggrund i de nye oplysninger kræver jeg, at alt kommer på bordet, også i forbindelse med forberedelserne til de næste vandmiljøplaner, herunder de vandplaner der senere skal indsendes til EU i henhold til EU's vandrammedirektiv.

Det skal sikres, at målinger, indberetninger og beregninger på området er korrekte og retvisende, således at de efterfølgende vandmiljøplaner mv. udarbejdes på korrekt grundlag, der afspejler virkeligheden, således at de tiltag, der evt. skal iværksættes er realistisk afstemt.

Vi er helt enige om at vi skal sikre godt vandmiljø, men problemerne skal løses, der hvor problemerne er og ikke tørres af på landbruget eller andre.

Jeg har nu stillet en række spørgsmål til den nye miljøminister med henblik på at få alt på bordet, så det kan indgå i det videre arbejde med vandmiljøplanerne.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame