Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

DCA: Bedrifter er positive over for forskningsprojekter

Af ame - 10. jul. 2018 KL. 09:24

Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug har lavet undersøgelse, der viser stor opbakning i branchen til praktiske forsøg på bedrifter.

Når forskere møder landmænd er åbenhed, respekt og tillid, samt god planlægning og god kommunikation vejen til et godt samarbejdet. DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug har lavet en undersøgelse, der sætter fokus på forholdet mellem landbrug og forskningsverdenen, når de enkelte bedrifter deltager i forskningsprojekter. Det skriver DCA på sin hjemmeside.

- Det kan være krævende at gennemføre større forsøg på bedriften, og det er derfor værdifuldt at få kendskab til de erfaringer, som landbrugere og forskere har gjort med gårdforsøg. Gennem deres erfaringer bliver det muligt at give inspiration, råd og vejledning til landmænd og forskere om fremtidigt samarbejde. Undersøgelsen viser eksempelvis, at det er vigtigt, at forskeren drøfter de praktiske muligheder og implikationer med landbrugeren i god tid, siger direktør i DCA, Niels Halberg.

citat startcitat start

Undersøgelsen viste, at langt de fleste landmænd, hvad enten de var økologer eller konventionelle, var positive overfor at deltage i bedriftsbaseret forskning, og at de gerne ville deltage i fremtidige projekter.

Inger Anneberg - postdoc og antropolog

citat slutcitat slut

Godt samarbejde

Gennem undersøgelsen har DCA fundet ud af, at langt de fleste landmænd er glade for at deltage i forskningsprojekter, og mange mener, det er vigtigt at undersøgelser af kontroversielle emner foregår i praktiske landbrug.

Undersøgelsen er lavet af postdoc, antropolog Inger Anneberg, Institut for Husdyrvidenskab. Den bygger på en spørgeskemaundersøgelse hvor 15 forskere har deltaget, og hvor 26 landmænd, som har deltaget i fire forskellige bedriftsbaserede forskningsprojekter, er blevet interviewet.

- Undersøgelsen viste, at langt de fleste landmænd, hvad enten de var økologer eller konventionelle, var positive overfor at deltage i bedriftsbaseret forskning, og at de gerne ville deltage i fremtidige projekter, siger Inger Anneberg og fortsætter:

- Flertallet af de adspurgte landmændene så det snarere som vigtigt, at netop private landbrug siger ja til at deltage - også i meget omdiskuterede emner som for eksempel miljødebatten - så de rejste spørgsmål undersøges og behandles i landbrugets daglige virkelighed.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame