På Danske Maskinstationer & Entreprenør (DM&E) årlige Vidensdage for foreningens medlemmer er ét af hovedtemaerne Præcisionslandbrug, og én af indlægene kom fra Ole Green, professor samt direktør i danske Agrointelli, som blandt andet beskæftiger sig med præcisionslandbrug.

Ole Green opfodrede de danske maskinstationer til at gribe data-bolden, som udspringer af den i forvejen større og større grad af præcisionslandbrug.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hver gang vi er i marken, får vi viden med hjem, påpegede han overfor en meget lydhør sal.

Voldsom kamera teknologi

Èt af de store områder inden for præcisionslandbrug er på nuværende tidspunkt kamera-teknologi.

- Da konkurrencen inden for kamera-teknologi er blevet voldsom stor, betyder det også at priserne er blevet ganske fornuftige, og vi kan efterhånden trække flere og flere informationer ud af de opsamlede billeder, som vi tager med forholdsvis små kameraer.

Ole Green kom blandt andet med eksempler på forholdsvis billige standard droner fra Elgiganten, som kan kortlægge kløverbestanden i græsmarker, hvorefter N-tildelingen mellem forskellige kløvermarker kan foretages.

- Vi kan se, at der er mulighed for op til 10 procent udbyttefremgang ved at give de kløvergræsmaker som behøver N, frem for at overdossere i forvejen fine kløverbestande i græsmarker, fortalte Ole Green.