- Hjælp landmændene. Så kort kan resultatet af en ny meningsmåling fra analyseinstituttet Wilke formuleres. Wilke har spurgt 1.011 repræsentativt udvalgte danskere, om de mener, at det er en god idé med en tørkepakke til landbruget efter sommerens tørke. I den svarer 54 procent af danskerne et klart "ja", mens 21,9 procent siger "nej". 24,1 procent kan ikke tage stilling til spørgsmålet. Det skriver avisen.dk.

- Landmænd vil gå fallit

Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer, siger i en kommentar til undersøgelsens resultat:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det har været en forfærdelig sommer for os landmænd. Vi har da også nydt at sidde på terrassen og kunne bade. Men vi har også kunnet se afgrøder visne væk, og køer der lukkes på græsmarker uden græs. Det har været meget grænseoverskridende, siger Martin Merrild til avisen.dk.

- Den helt generelle holdning blandt landmændene er, at man helst skal kunne klare tingene selv. De ønsker ikke at klynke, men det har været så ekstremt, at vi har måttet aflevere ønsker til en tørkepakke - ellers mister erhvervet simpelthen pusten. Der er ingen tvivl om, at landmænd vil gå fallit på grund af tørken, men vi skulle gerne sikre, at så mange som muligt kommer godt igennem, tilføjer han og konkluderer:

- Det bedste ville være at lempe afgifterne. Det kunne lette økonomien, men ville også sende et stærkt politisk signal om, at man er opmærksomme på vores konkurrenceevne.