HedeDanmark er ved at løbe et investeringsprojekt i gang i Baltikum, som ganske enkelt går ud på at få investorer - primært danskere - til at sætte penge i baltiske skove. Det skriver Børsen.

Det er HedeDanmarks datterselskab HD Festforest, der styrer konceptet, og det er lande som Estland, Letland og Litauen, de opererer i. Virksomheden fungerer som et skovadministrationsselskab, og selve processen fungerer oftest på den måde, at de hjælper kunden med et opkøb, hvorefter de typisk indgår kontrakt om selve driften af skoven.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- For os handler det om, at vi først finder præcis den type skov, der passer til den enkelte kundes behov. Ønsker man for eksempel et stort cashflow hurtigt, eller er det en meget langsigtet investor, der går efter en ung og dermed billigere skov, hvor der først kan fældes træer om mange år, siger Toomas Kams, landechef for selskabet i Estland, til Børsen.

Han oplyser, at afkastet hidtil har ligget mellem 10 og 25 procent, mens han - med en vis forsigtighed - regner med et årligt afkast på 7-12 procent fremover. I det billede er der naturligvis flere faktorer, der spiller ind - eksempelvis priser på træ og stormskader.

Ind til videre har selskabet godt 30 kunder - og et samlet areal på 50.000 hektar, men det er tal, man forventer at øge fremover.