Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Dansker bliver generalsekretær for Euragri

Af Jens Frandsen - 17. nov. 2009 KL. 16:10

Den 45-årige Bettina Heimann fra Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet ved Aarhus Universitet er udnævnt til ny generalsekretær for Euragri (European Agricultural Research Initiative) med virkning fra 30. september 2009.

Euragri er et europæisk landbrugsnetværk med repræsentanter fra EU's landbrugsministerier, jordbrugsforskning på EU's universiteter, EU-kommissionen og EU-kommissionens Standing Committee on Agricultural Research (Scar).

Netværket er sat i verden for at skabe et uformelt, ikke-politisk forum til at drøfte fremtidsstrategier for landbrugsforskning og lufte tanker og ideer. Den giver mulighed for at netværke, påvirke hinanden og lave lobbyarbejde. Selvom der ikke tages beslutninger i Euragri, har de medvirkende en vis indflydelse rundt omkring i EU's landbrugsfaglige og -politisk landskab.

Kort varsel

Bettina Heimann har været konstitueret general-sekretær for Euragri siden maj 2008, da hun med kort varsel blev kastet hovedkulds ind i organiseringen af Euragris årlige tredags konference, som blev holdt i Danmark.

Bettina Heimann har en cand.agro. fra Hohenheim Universitet i Tyskland. Siden hen fik hun en ph.d. i planteøkologi fra Rothamstead Research i England og Göttingen Universitet i Tyskland. Desuden har hun læst miljøøkonomi på Aarhus Universitet. I fem år var hun ansat som markedsanalytiker hos Cheminova, hvorefter hun kom til Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet i 2007.

Minimere brugen af pesticider

Bettina Heimann arbejder med de såkaldte Intellectual Property Rights eller IPR, der er et udtryk for alle de rettigheder, der udspringer af en virksomheds innovation og markedsføring. Det bringer Bettina Heimann ind over diverse EU-projekter, som Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet er involveret i, blandt andet ENDURE, der beskæftiger sig med at effektivisere og minimere brugen af pesticider.

Foruden sit arbejde med IPR er Bettina Heimann administrerende projektleder for det europæiske projekt vedrørende kvalitet i svinekød Q-Pork chains. Hendes opgaver har ført til, at hun er rutineret i at arbejde på tværs af landegrænser på europæisk plan.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame