Husejere og landmænd inviteres til generalforsamling hos foreningen Danske Vandløb, oplyser foreningen i en pressemeddelelse. Generalforsamlingen finder sted torsdag den 7. marts klokken 13 hos Centrovice i Vissenbjerg.

En ny vandløbslov på trapperne, og klimatilpasninger i vandløbene står særdeles højt på den politiske dagsorden. Så der er lagt op til en intens debat om disse aktuelle emner.

Afspil igen

Læs mere

Luk annonce

Foreningen samler både husejere og landmænd i kampen for bedre vandløbs-løsninger og for at undgå oversvømmelser.

På generalforsamlingen vil foreningens formand, Helge Danneskiold-Samsøe, Søllested, trække linjer op for foreningens arbejde, men der kommer også indspark udefra. Således bidrager viceformand i Landbrug & Fødevarer Thor Gunnar Kofoed samt formand for Danmarks Sportsfiskerforbund, Verner W. Hansen, med hver deres eksterne indlæg.

På valg er to bestyrelsesmedlemmer og fire suppleanter, og de er alle klar til at modtage genvalg.

- Vi står overfor store udfordringer her i 2019. Mange har ikke glemt efteråret 2017, hvor der for eksempel overhovedet ikke blev sået den mængde hvede, som skulle have været jorden. Vi venter således fortsat på moderniseringen af den 35 år gamle vandløbslov, så vi kan håndtere de kraftige og stigende mængder nedbør. Grundlaget er til stede, idet en ekspertgruppe er kommet med en række anbefalinger og er bakket op af en række organisationer, siger Helge Danneskiold-Samsøe.