Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Danske slagtermestre vinder principiel sag ved EU-domstolen

Af esu - 17. mar. 2016 KL. 11:00

En meget lang og principiel sag om uddannelse af tilsynsteknikere er nu kulmineret med dom fra EU-Domstolen.

Danske Slagtermestre har på vegne af danske kvægslagterier ført en sag mod Fødevareministeriet for at havde pålagt slagterierne at betale for uddannelse af tilsynsteknikere, der bistår dyrlægerne i kødkontrollen på slagterierne. Branchen fandt, at den ikke kunne pålægges at betale for uddannelse af statsligt personale, og det har Domstolen nu givet den medhold i.

Sagen har for Danske Slagtermestre på vegne af kvægslagterierne været ført af advokat Hans Sønderby Christensen, partner i advokatfirmaet HjulmandKaptain, som anlagde sagen den 2. januar 2009.

citat startcitat start

- Det er meget glædeligt, at Domstolen er enig med os.

- Torsten Buhl, direktør Danske Slagtermestre

citat slutcitat slut

Rigtig beslutning

Direktør Lars Andersen fra kreaturslagterikoncernen Hjalmar Nielsen Group A/S er meget glad for udfaldet:

- Det viser, at var en rigtig beslutning at anlægge sagen dengang. Det var der ellers nogle, blandt andet svineslagterierne, som var imod, men med denne dom, har det været det hele værd. Dels får vi penge tilbage, dels er det slået fast, uddannelse er en udgift for statskassen, og at den ikke uden aftale kan sende regningen direkte videre til virksomhederne, siger Lars Andersen, der også er bestyrelsesmedlem af organisationen SamMark, som har bakket søgsmålet op hele vejen i alle årene. Han glæder sig over samarbejdet med ikke mindst Danske Slagtermestre.

Hos Danske Slagtermestre er der også glæde, lyder det fra direktør Torsten Buhl.

- Det er meget glædeligt, at Domstolen er enig med os. Det ville også være stærkt betænkeligt, hvis Fødevareministeriet kunne pålægge virksomhederne at betale for grunduddannelsen af det personale, som ministeriet agter efterfølgende at ansætte til at kontrollere de samme virksomheder, siger Torsten Buhl, som også henviser til, at der skal gælde ens konkurrencevilkår i EU.

Nu skal dommen nærstuderes, men det er Danske Slagtermestres og advokat Hans Sønderby Christensens forventning, at dommen stiller spørgsmålstegn ved den tolkning som de danske myndigheder har anlagt på opkrævningen også for så vidt angår andre udgiftstyper, og at dommen derfor får vidererækkende principiel og økonomisk betydning for virksomhedernes konkurrenceevne.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame