Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Dansk tromlering vinder i svensk test

Af ame - 9. jul. 2018 KL. 12:15

Svensk holdbarhedstest af tromleringe kårer He-Vas stålstøbte 620 mm tromlering med 10 eger som den bedste.

Resultatet af en svensk test af tromleringe fra forskellige fabrikater fastslår at He-Vas stålstøbte 620 mm tromlering med 10 eger holder længst. Det skriver He-Va i en pressemeddelelse.

NilehnTeknik i Sverige foretog for nylig en test af tromleringe fra tre producenter af landbrugsmaskiner, hvoraf He-Va var den ene, og konklusionen var:

- Her klarer den største ring fra He-Va sig bedst. Den hedder 620-10 og har diameteren 58 centimeter og vejer 30 kg. Vi slog på ringen 150 gange, men ringen holdt skriver NilehnTeknik i en artikel i Vältteknik.

To omgange

Ringenes styrke blev testet af to omgange ved at montere ringene i en aksel i en guillotine, hvor en tung klods blev smidt ned over ringen fra henholdsvis 70 og 90 cm højde og med henholdsvis 96 og 159 tons. He-Vas stålstøbte tromlering var stadig ubeskadiget efter 150 slag ved den første test, hvor lignende fabrikater holdt til op til syv slag.

Hårde jordtyper

Landbrug med stenrige jordtyper kan opleve udfordringer med at tromleringene bliver beskadiget, hvilket både mindsker effektiviteten i marken og koster penge i form af nye ringe.

Denne specielle tromlering er et nyere initiativ fra He-Va, hvor netop styrke har været et af nøgleordene.

- Denne tromlering er udviklet for at kunne tilbyde et stærkt alternativ, når man kører på stenrige og hårde jordtyper. Den er stålstøbt for at sikre ultimativ styrke og er designet med 10 eger, så belastningen fordeles ud på hele ringen og bidrager til en stabil konstruktion med en meget lille risiko for brudskader, siger Heine Christiansen, Teknisk Direktør hos He-Va.

Tromleringen har længe været under udvikling og har i efteråret 2017 samt foråret 2018 gennemgået flere tests og vil indgå i He-Vas tromle-sortiment fra begyndelsen af 2019.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame