I samarbejde med det belgiske rugeriselskab BHV-Group har DanHatch pr. 11. september opkøbt majoriteten af aktierne i det franske rugeri Goasduff.

Koncernchef for DanHatch, Kristian Kristensen, siger:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- DanHatch er inde i en vigtig udviklingsproces, der skal sikre, at vi også fremadrettet spiller en central rolle blandt Europas rugerier. Opkøbet af Goasduff er et stort skridt i realiseringen af denne vision.

Nye muligheder

DanHatch-koncernen har høje forventninger til det nye samarbejde. Det franske marked er stort indenfor rugeriområdet og åbner mange nye muligheder for alle tre rugeriselskaber, der tilsammen beskæftiger cirka 550 medarbejdere og samlet har en omsætning på cirka 360 millioner euro.

- Vi går ind på det franske marked, fordi vi ser et stort potentiale i at kunne udnytte vores viden, erfaring og kompetencer. Der sker lige nu en konsolidering blandt virksomheder i den europæiske slagtekyllingesektor, og med de kompetencer vi har indenfor rugeridrift i DanHatch-koncernen, tror vi på, at vi kan skabe succes i Frankrig - både produktionsmæssigt og økonomisk, siger Kristian Kristensen.

Samtidig ser DanHatch-koncernen og den belgiske partner frem til at lære af det franske rugeri, der har stor erfaring med at producere mange forskellige typer daggamle slagtekyllinger. Blandt andet har de en indgående viden omkring produktionen af langsomt voksende kyllinger, som udgør et forholdsvis nyt produktionsområde for DanHatch-koncernen, hvor det primære produkt er den konventionelle daggamle kylling. Markedet for de langsomt voksende kyllinger og andre alternative daggamle kyllinger er i vækst i Nordeuropa, og derfor er en viden på netop dette produktionsområde også helt central fremadrettet, påpeger Kristian Kristensen.

- Vi glæder os over, at handlen nu er helt på plads, og vi ser frem til den kommende proces, hvor vi skal i gang med at integrere den nye virksomhed i samarbejde med BHV-Group, siger Kristian Kristensen.