Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Dansk erhvervsfremstød på FIMA

Af mod - 19. feb. 2018 KL. 11:42

I samarbejde med den Danske Ambassade i Spanien har Agro Business Park samlet 11 danske virksomheder i et fælles erhvervsfremstød på Spaniens største landbrugsmesse FIMA.

FIMA, som afholdes i Spanien hvert andet år har 1.572 udstillere i 2018 - det højeste antal nogensinde. Messen er blevet udvidet for at have plads til alle udstillere. Man forventer et højt fremmøde i forbindelse med messens 40 års jubilæum.

I samarbejde med den Danske Ambassade i Spanien har Agro Business Park samlet 11 danske virksomheder i et fælles erhvervsfremstød på Spaniens største landbrugsmesse FIMA.

Sådan en fælles dansk deltagelse er med til at skabe ekstra stor opmærksomhed på de teknologier og udstyr, som de deltagende virksomheder tilbyder, samt skabe synergieffekter mellem de deltagende virksomheder i fremstødet, som er Agrometer, Agrointelli, Care4Farm, Dal-Bo, Envo-Dan, Foss, Hexacover, Linak, Mil-Tek, Semler Agro og Skiold.

Spanien har fået investeringslysten igen

Spaniens økonomi er i fremgang efter den finansielle krise, og landets BNP stiger med en af de højeste vækstrater i Vesteuropa. Efter nogle års overvintring som følge af krisen er investeringslysten vendt tilbage, ikke mindst på landbrugsområdet - således ifølge den europæiske sammenslutning af forhandlere af landbrugsmaskiner, mens de største landbrugslande i Europa havde faldende salgstal, gik Spanien imod strømmen med en forventet vækst på fem procent.

Spanien har vundet markedsandel i den globale landbrugshandel i de sidste år, eksempelvis inden for frugt og grønt er Spanien verdens tredje største eksportør efter Kina og USA. Hvis landet skal bevare tempoet og øge sin markedsandel samtidig med, at det store hjemmemarked vågner op, skal der andre boller på suppen end billig arbejdskraft, nemlig investeringer i øget effektivitet og produktivitet.

Spanien er EUs næststørste landbrugsland

Arealmæssigt er Spanien otte gange større end Danmark, og 1/3 del af landet består af opdyrket jord. Hvilket gør Spanien til EUs næststørste landbrugsland efter opdyrkede hektarer.

Spaniens landbrug er meget varieret fra grønne græsplaner i norden til oliventræer i syden, mens den centrale slette er fyldt med korn- og hvedemarker, og langs middelhavskysten er det frugt og grønt, der dyrkes, mens vinen hersker over hele landet. Der er endda plads til 'eksotiske' afgrøder som tobak i de Kanariske Øer, safran i Albacete-provinsen og juletræer i den centrale Catalonien.

Grundet landets tørre klima er landbruget landets absolut største vandforbruger, da ca. 20 procent af landets landbrugsjord er vandingsjord - hvilket svarer til 1/3 del af al vandingsjord i Europa.

Ved en af Spaniens sydlige bugter ligger Almeria, som er drivhusparadiset med 32.000 hektarer drivhuse, hvilket står for halvdelen af drivhusarealet i hele Spanien. Den regionale regering i Andalusien (75 procent af drivhusarealet i landet) har i 2017 oprettet en speciel tilskudsordning til at modernisere drivhusene og gøre dem mere konkurrencedygtige.

Spanien er Europas største producent af økologiske landbrugsvarer, som bliver eksporteret til hele verden. Over 2.000 hektarer anvendes i Spanien til økologisk produktion, opdelt i to lige store dele for afgrøder og græsplaner.

FIMA har 1572 udstillere i 2018 - det højeste antal nogensinde. Messen er blevet udvidet for at have plads til alle udstillere. Man forventer et højt fremmøde i forbindelse med messens 40 års jubilæum.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame