Mandag

3. august 2015

6 m/s Sydøst
Sydøst
23 °C Ukendt
Ukendt

Danmarkspremiere på ny mejetærsker

Den 28. december er der danmarkspremiere på den helt nye Laverda M 410 Advanced mejetærsker hos Præstbro Maskiner

Den nye Laverda M 410 Advanced kan leveres med skæreborde på op til 7,60 meter (25 fod), og maskinen leveres også i en Levelling version, der automatisk kompenserer for sidehæld på op til 20 procent.

Laverda udstillede ikke på efterårets Agritechnica, og derfor er Præstbro i Vendsyssel et af de første steder, hvor den nye mejetærsker præsenteres. Maskinen, der er kommet til det nordjyske, er topmodellen M 410 Advanced.

Den er udstyret med en sekscylindret Agco Sisu Power motor, der yder 360 hestekræfter. Motoren er med SCR teknologi og anvender tilsætning af AdBlue i katalysatoren for at overholde de nyeste emissionskrav.

Ny kabine

Mange dele i selve tærskeværket er hentet fra den tidligere model, og ud over motoren er den helt store nyhed på Laverda M 410 Advanced den nye Commordore II kabine. Kabinen har blandt andet fået en touch-skærm på 10,5 tommer.

Herfra indstilles og kontrolleres hovedparten af maskinens funktioner. Det er også her, føreren orienteres om spild og kapaciteten på mejetærskeren.

Rattet i kabinen er monteret på en ny ratstamme, hvor det kan vinkles og tilpasses den enkelte fører. Forruden er dyb og giver et godt udsyn til det nye skærebord, der blev færdigudviklet sidste sæson, og som nu leveres med en arbejdsbredde på 7,60 meter.

Selvoprettende og med firehjulstræk

Sammen med den ny mejetærskeserie introducerer Laverda også en model med et nyt opretningssystem, der automatisk holder maskinen vandret i kuperet terræn.

Systemet kan korrigere for sidehæld på op til 20 procent og sammen med skærebordsautomatikken sikrer det en god opsamling af afgrøden og fuld kapacitet på tærskeværket i kuperet terræn.

Den selvoprettende maskine leveres som standard med firehjulstræk, og til vanskelige forhold kan mejetærskerne fra Laverda også leveres med bælter. Den nye Laverda M 410 Advanced kan ses hos Præstbro Maskiner den 28. december i tidsrummet 11.00-15.00.

Kommentarer

Debatten på maskinbladet.dk er fri, men hold venligst en sober tone og undlad personangreb.
Gå efter bolden - ikke efter manden.
Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes af redaktionen.
Læs denne artikel på dit foretrukne medie

Maskinbladet udkommer på alle platforme og medier
  • Computer
  • Tablet
  • Smartphone
  • Nyhedsbrev
  • Print

Hent vores app til din tablet eller smartphone i App Store, Google Play eller Windows Phone Market, under navnet "Maskinbladet".Udvalgte artikler

Fald i svineprisen

Fald i svineprisen

30.07.15 | 13:10 |

?

Svineprisen falder med 20 øre, mens prisen på søer er uændret.

Dansk innovation hædret på World Pork Expo

Dansk innovation hædret på World Pork Expo

30.07.15 | 12:36 |

?

Et dansk produkt er blevet fremhævet som et af de nye produkter, med størst forbedringspotentiale i svineproduktion.

Hurtig kreditvurdering afgørende for salg

Hurtig kreditvurdering afgørende for salg

30.07.15 | 11:31 |

?

Hos Maskinhuset A/S tilskriver man samarbejdet med SG Finans, der sikrer hurtig kreditvurdering af potentielle kunder, en stor del af æren for virksomhedens succes som leverandør af entreprenørmaskiner.

Ny JCB er klar til demo i Danmark

Ny JCB er klar til demo i Danmark

30.07.15 | 10:53 |

?

Den nye JCB 4000-serie er klar til at blive demonstreret i Danmark - den henvender sig specielt til landbruget med flere nyheder.

Ny 300 heste serie fra Case IH: Optum

Ny 300 heste serie fra Case IH: Optum

30.07.15 | 09:39 |

?

De sociale medier vælter over med billeder af ny 300 hestekræfter-serie fra Case IH. Navnet på den nye serie bliver med stor sandsynlighed Optum.