Tirsdag

3. marts 2015

4 m/s Vest / sydvest
Vest / sydvest
2 °C Ukendt
Ukendt

Danmarkspremiere på ny mejetærsker

Den 28. december er der danmarkspremiere på den helt nye Laverda M 410 Advanced mejetærsker hos Præstbro Maskiner

Den nye Laverda M 410 Advanced kan leveres med skæreborde på op til 7,60 meter (25 fod), og maskinen leveres også i en Levelling version, der automatisk kompenserer for sidehæld på op til 20 procent.

Laverda udstillede ikke på efterårets Agritechnica, og derfor er Præstbro i Vendsyssel et af de første steder, hvor den nye mejetærsker præsenteres. Maskinen, der er kommet til det nordjyske, er topmodellen M 410 Advanced.

Den er udstyret med en sekscylindret Agco Sisu Power motor, der yder 360 hestekræfter. Motoren er med SCR teknologi og anvender tilsætning af AdBlue i katalysatoren for at overholde de nyeste emissionskrav.

Ny kabine

Mange dele i selve tærskeværket er hentet fra den tidligere model, og ud over motoren er den helt store nyhed på Laverda M 410 Advanced den nye Commordore II kabine. Kabinen har blandt andet fået en touch-skærm på 10,5 tommer.

Herfra indstilles og kontrolleres hovedparten af maskinens funktioner. Det er også her, føreren orienteres om spild og kapaciteten på mejetærskeren.

Rattet i kabinen er monteret på en ny ratstamme, hvor det kan vinkles og tilpasses den enkelte fører. Forruden er dyb og giver et godt udsyn til det nye skærebord, der blev færdigudviklet sidste sæson, og som nu leveres med en arbejdsbredde på 7,60 meter.

Selvoprettende og med firehjulstræk

Sammen med den ny mejetærskeserie introducerer Laverda også en model med et nyt opretningssystem, der automatisk holder maskinen vandret i kuperet terræn.

Systemet kan korrigere for sidehæld på op til 20 procent og sammen med skærebordsautomatikken sikrer det en god opsamling af afgrøden og fuld kapacitet på tærskeværket i kuperet terræn.

Den selvoprettende maskine leveres som standard med firehjulstræk, og til vanskelige forhold kan mejetærskerne fra Laverda også leveres med bælter. Den nye Laverda M 410 Advanced kan ses hos Præstbro Maskiner den 28. december i tidsrummet 11.00-15.00.

Læs denne artikel på dit foretrukne medie

Maskinbladet udkommer på alle platforme og medier
  • Computer
  • Tablet
  • Smartphone
  • Nyhedsbrev
  • Print

Hent vores app til din tablet eller smartphone i App Store, Google Play eller Windows Phone Market, under navnet "Maskinbladet".

Kommentarer

Debatten på maskinbladet.dk er fri, men hold venligst en sober tone og undlad personangreb.
Gå efter bolden - ikke efter manden.
Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes af redaktionen.
Udvalgte artikler

Læssemaskine fra Ljungby imponerer

Læssemaskine fra Ljungby imponerer

27.02.15 | 13:13 |

?

Gummihjulslæsseren L15 fra Ljungby rykker på komfort og kraft.

Norsk forretning skal sælge Danfoil

Norsk forretning skal sælge Danfoil

27.02.15 | 13:01 |

?

Aftale sikrer salg og service af Danfoil i Norge.

L&F kritiserer beskyttelseszoner om vandboringer

L&F kritiserer beskyttelseszoner om vandboringer

27.02.15 | 11:59 |

?

Pesticider i drikkevand skyldes fortiden synder, ikke den nuværende brug af plantebeskyttelsesmidler. Miljøministerens initiativ til beskyttelse af drikkevandet er overflødigt, mener Landbrug & Fødevarer.

Bomford går solo

Bomford går solo

27.02.15 | 10:19 |

?

Den engelske maskinproducent, Bomford, skipper importørledet og opretter et forhandlernet, som får direkte kontakt til den engelske fabrik.

Kunderne efterspørger gylletransport med lastbil

Kunderne efterspørger gylletransport med lastbil

27.02.15 | 08:41 |

?

Hos Kni Maskinstation er der genvalg til 35 kubikmeter gyllevogn som læsses med lastbiler fra landevejen - kunderne er rigtig godt tilfredse med løsningen.