Lørdag

10. oktober 2015

0 m/s
10.8 °C Overskyet
Overskyet

Danmarkspremiere på ny mejetærsker

Den 28. december er der danmarkspremiere på den helt nye Laverda M 410 Advanced mejetærsker hos Præstbro Maskiner

Den nye Laverda M 410 Advanced kan leveres med skæreborde på op til 7,60 meter (25 fod), og maskinen leveres også i en Levelling version, der automatisk kompenserer for sidehæld på op til 20 procent.

Laverda udstillede ikke på efterårets Agritechnica, og derfor er Præstbro i Vendsyssel et af de første steder, hvor den nye mejetærsker præsenteres. Maskinen, der er kommet til det nordjyske, er topmodellen M 410 Advanced.

Den er udstyret med en sekscylindret Agco Sisu Power motor, der yder 360 hestekræfter. Motoren er med SCR teknologi og anvender tilsætning af AdBlue i katalysatoren for at overholde de nyeste emissionskrav.

Ny kabine

Mange dele i selve tærskeværket er hentet fra den tidligere model, og ud over motoren er den helt store nyhed på Laverda M 410 Advanced den nye Commordore II kabine. Kabinen har blandt andet fået en touch-skærm på 10,5 tommer.

Herfra indstilles og kontrolleres hovedparten af maskinens funktioner. Det er også her, føreren orienteres om spild og kapaciteten på mejetærskeren.

Rattet i kabinen er monteret på en ny ratstamme, hvor det kan vinkles og tilpasses den enkelte fører. Forruden er dyb og giver et godt udsyn til det nye skærebord, der blev færdigudviklet sidste sæson, og som nu leveres med en arbejdsbredde på 7,60 meter.

Selvoprettende og med firehjulstræk

Sammen med den ny mejetærskeserie introducerer Laverda også en model med et nyt opretningssystem, der automatisk holder maskinen vandret i kuperet terræn.

Systemet kan korrigere for sidehæld på op til 20 procent og sammen med skærebordsautomatikken sikrer det en god opsamling af afgrøden og fuld kapacitet på tærskeværket i kuperet terræn.

Den selvoprettende maskine leveres som standard med firehjulstræk, og til vanskelige forhold kan mejetærskerne fra Laverda også leveres med bælter. Den nye Laverda M 410 Advanced kan ses hos Præstbro Maskiner den 28. december i tidsrummet 11.00-15.00.

Kommentarer

Debatten på maskinbladet.dk er fri, men hold venligst en sober tone og undlad personangreb.
Gå efter bolden - ikke efter manden.
Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes af redaktionen.
Læs denne artikel på dit foretrukne medie

Maskinbladet udkommer på alle platforme og medier
  • Computer
  • Tablet
  • Smartphone
  • Nyhedsbrev
  • Print

Hent vores app til din tablet eller smartphone i App Store, Google Play eller Windows Phone Market, under navnet "Maskinbladet".


Dagens mest læste


Udvalgte artikler

Svinepriser fortsat uændrede

Svinepriser fortsat uændrede

08.10.15 | 13:04 | ?

Også i denne uge er svinepriserne stabile.

Se Mitas' luftløse dæk i aktion

08.10.15 | 11:54 | ?

På dette års Sima-messe præsenterede Mitas deres PneuTrac-dæk på en traktor for første gang. Vores tyske kollegaer fra Top Agrar har testet dækkene - se video fra testen her.

Ny pendlervogn med mange muligheder fra Grimme

Ny pendlervogn med mange muligheder fra Grimme

08.10.15 | 10:35 | ?

Grimmes datterselskab Spudnik i Amerika har i et par år kørt med en pendlervogn, som nu kommer i en europæisk udgave.

Ingen sammenhæng mellem kvælstofbalance og -udvaskning

Ingen sammenhæng mellem kvælstofbalance og -udvaskning

08.10.15 | 07:52 | ?

I forsøg med reduceret jordbearbejdning og pløjning kunne kvælstofudvaskningen ikke forudsiges ud fra beregnede kvælstofbalancer.

MRSA-indsats skal kigges efter i sømmene

MRSA-indsats skal kigges efter i sømmene

08.10.15 | 07:38 | ?

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen bebuder eftersyn af MRSA-indsats i ministeriet på baggrund af kritik fra Rigsrevisionen.