Onsdag

2. september 2015

3 m/s Vest / sydvest
Vest / sydvest
13.7 °C Mest skyet
Mest skyet

Danmarkspremiere på ny mejetærsker

Den 28. december er der danmarkspremiere på den helt nye Laverda M 410 Advanced mejetærsker hos Præstbro Maskiner

Den nye Laverda M 410 Advanced kan leveres med skæreborde på op til 7,60 meter (25 fod), og maskinen leveres også i en Levelling version, der automatisk kompenserer for sidehæld på op til 20 procent.

Laverda udstillede ikke på efterårets Agritechnica, og derfor er Præstbro i Vendsyssel et af de første steder, hvor den nye mejetærsker præsenteres. Maskinen, der er kommet til det nordjyske, er topmodellen M 410 Advanced.

Den er udstyret med en sekscylindret Agco Sisu Power motor, der yder 360 hestekræfter. Motoren er med SCR teknologi og anvender tilsætning af AdBlue i katalysatoren for at overholde de nyeste emissionskrav.

Ny kabine

Mange dele i selve tærskeværket er hentet fra den tidligere model, og ud over motoren er den helt store nyhed på Laverda M 410 Advanced den nye Commordore II kabine. Kabinen har blandt andet fået en touch-skærm på 10,5 tommer.

Herfra indstilles og kontrolleres hovedparten af maskinens funktioner. Det er også her, føreren orienteres om spild og kapaciteten på mejetærskeren.

Rattet i kabinen er monteret på en ny ratstamme, hvor det kan vinkles og tilpasses den enkelte fører. Forruden er dyb og giver et godt udsyn til det nye skærebord, der blev færdigudviklet sidste sæson, og som nu leveres med en arbejdsbredde på 7,60 meter.

Selvoprettende og med firehjulstræk

Sammen med den ny mejetærskeserie introducerer Laverda også en model med et nyt opretningssystem, der automatisk holder maskinen vandret i kuperet terræn.

Systemet kan korrigere for sidehæld på op til 20 procent og sammen med skærebordsautomatikken sikrer det en god opsamling af afgrøden og fuld kapacitet på tærskeværket i kuperet terræn.

Den selvoprettende maskine leveres som standard med firehjulstræk, og til vanskelige forhold kan mejetærskerne fra Laverda også leveres med bælter. Den nye Laverda M 410 Advanced kan ses hos Præstbro Maskiner den 28. december i tidsrummet 11.00-15.00.

Kommentarer

Debatten på maskinbladet.dk er fri, men hold venligst en sober tone og undlad personangreb.
Gå efter bolden - ikke efter manden.
Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes af redaktionen.
Læs denne artikel på dit foretrukne medie

Maskinbladet udkommer på alle platforme og medier
  • Computer
  • Tablet
  • Smartphone
  • Nyhedsbrev
  • Print

Hent vores app til din tablet eller smartphone i App Store, Google Play eller Windows Phone Market, under navnet "Maskinbladet".Udvalgte artikler

Hæve-sænke-gulve i farestalden gav en ekstra gris pr. so

Hæve-sænke-gulve i farestalden gav en ekstra gris pr. so

31.08.15 | 12:00 |

?

Siden avlsbesætningen hos Carl-Josef Detert Zuchttiere skiftede til dansk genetik, har der været brug for ekstra opmærksomhed for at holde liv i de store kuld

Arlas bestyrelse giver grønt lys for lavere resultat

Arlas bestyrelse giver grønt lys for lavere resultat

31.08.15 | 11:07 |

?

For at støtte acontoprisen til andelshaverne er Arlas bestyrelse klar til at acceptere et lavere resultat for helåret på 2,7-3,0 procent.

Arla-regnskab:  Omsætningen faldet med 3,8 procent

Arla-regnskab: Omsætningen faldet med 3,8 procent

31.08.15 | 10:45 |

?

Det kraftige fald i de globale mælkepriser har påvirket Arla Foods og resten af mejeriindustrien i første halvår 2015 og har skabt en barsk situation for Arlas andelshavere.

Seges: Danske landmænd er højeffektive - på trods

Seges: Danske landmænd er højeffektive - på trods

31.08.15 | 09:35 |

?

Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi drager konklusioner om landbrugets effektivitet på forkert baggrund, mener Seges-direktør Ejnar Schultz.

VM i pløjning tager tre år at forberede

VM i pløjning tager tre år at forberede

31.08.15 | 09:16 |

?

Når LandboUngdom er vært for Verdensmesterskabet i Pløjning, er det et arrangement, der kræver cirka 120 hektar ensartet, sammenhængende jord og giver en række ulemper for jordejeren før, under og efter stævnet. Så hvorfor vil man til at lægge jord til?