Torsdag

27. november 2014

7 m/s Øst / sydøst
Øst / sydøst
5 °C Ukendt
Ukendt

Danmarkspremiere på ny mejetærsker

Den 28. december er der danmarkspremiere på den helt nye Laverda M 410 Advanced mejetærsker hos Præstbro Maskiner

Den nye Laverda M 410 Advanced kan leveres med skæreborde på op til 7,60 meter (25 fod), og maskinen leveres også i en Levelling version, der automatisk kompenserer for sidehæld på op til 20 procent.

Laverda udstillede ikke på efterårets Agritechnica, og derfor er Præstbro i Vendsyssel et af de første steder, hvor den nye mejetærsker præsenteres. Maskinen, der er kommet til det nordjyske, er topmodellen M 410 Advanced.

Den er udstyret med en sekscylindret Agco Sisu Power motor, der yder 360 hestekræfter. Motoren er med SCR teknologi og anvender tilsætning af AdBlue i katalysatoren for at overholde de nyeste emissionskrav.

Ny kabine

Mange dele i selve tærskeværket er hentet fra den tidligere model, og ud over motoren er den helt store nyhed på Laverda M 410 Advanced den nye Commordore II kabine. Kabinen har blandt andet fået en touch-skærm på 10,5 tommer.

Herfra indstilles og kontrolleres hovedparten af maskinens funktioner. Det er også her, føreren orienteres om spild og kapaciteten på mejetærskeren.

Rattet i kabinen er monteret på en ny ratstamme, hvor det kan vinkles og tilpasses den enkelte fører. Forruden er dyb og giver et godt udsyn til det nye skærebord, der blev færdigudviklet sidste sæson, og som nu leveres med en arbejdsbredde på 7,60 meter.

Selvoprettende og med firehjulstræk

Sammen med den ny mejetærskeserie introducerer Laverda også en model med et nyt opretningssystem, der automatisk holder maskinen vandret i kuperet terræn.

Systemet kan korrigere for sidehæld på op til 20 procent og sammen med skærebordsautomatikken sikrer det en god opsamling af afgrøden og fuld kapacitet på tærskeværket i kuperet terræn.

Den selvoprettende maskine leveres som standard med firehjulstræk, og til vanskelige forhold kan mejetærskerne fra Laverda også leveres med bælter. Den nye Laverda M 410 Advanced kan ses hos Præstbro Maskiner den 28. december i tidsrummet 11.00-15.00.

Relaterede artikler

Læs denne artikel på dit foretrukne medie

Maskinbladet udkommer på alle platforme og medier
  • Computer
  • Tablet
  • Smartphone
  • Nyhedsbrev
  • Print

Hent vores app til din tablet eller smartphone i App Store, Google Play eller Windows Phone Market, under navnet "Maskinbladet".

Kommentarer

Debatten på maskinbladet.dk er fri, men hold venligst en sober tone og undlad personangreb.
Gå efter bolden - ikke efter manden.
Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes af redaktionen.
Udvalgte artikler

Verdens største fodaftryk

Verdens største fodaftryk

26.11.14 | 13:07 |

?

På John Deeres stand i hal B kan det nye Trelleborg TM1000 dæk ses på en John Deere 8370R - dækkene har markedets største fodaftryk.

Tre stande præmieret

Tre stande præmieret

26.11.14 | 11:59 |

?

Claas, Väderstad og Skovdyrkerne vandt de tre priser for de bedste stande på Agromek 2014.

Ny topmodel fra Deutz-Fahr på dansk grund

Ny topmodel fra Deutz-Fahr på dansk grund

26.11.14 | 13:27 |

?

Den nye 9-serie fra Deutz-Fahr kan opleves på Agromek.

Landbrugsskole tager traktor med hjem fra Agromek

Landbrugsskole tager traktor med hjem fra Agromek

26.11.14 | 11:18 |

?

En af udstillingstraktorerne på Massey Fergusons stand skal videre til Holstebro, når messen slutter. Uddannelsescenter Holstebro opdaterer maskinparken med den udstillede MF 5610.

Første Rapid årsmodel 2015 solgt i Danmark

Første Rapid årsmodel 2015 solgt i Danmark

26.11.14 | 11:53 |

?

En af Väderstads nye Rapid 400C, som bliver vist første gang i Danmark på Agromek, er blevet solgt til landmand i Farsø.