Tirsdag

28. april 2015

6 m/s Sydvest
Sydvest
10 °C Delvis skyet
Delvis skyet

Danmarkspremiere på ny mejetærsker

Den 28. december er der danmarkspremiere på den helt nye Laverda M 410 Advanced mejetærsker hos Præstbro Maskiner

Den nye Laverda M 410 Advanced kan leveres med skæreborde på op til 7,60 meter (25 fod), og maskinen leveres også i en Levelling version, der automatisk kompenserer for sidehæld på op til 20 procent.

Laverda udstillede ikke på efterårets Agritechnica, og derfor er Præstbro i Vendsyssel et af de første steder, hvor den nye mejetærsker præsenteres. Maskinen, der er kommet til det nordjyske, er topmodellen M 410 Advanced.

Den er udstyret med en sekscylindret Agco Sisu Power motor, der yder 360 hestekræfter. Motoren er med SCR teknologi og anvender tilsætning af AdBlue i katalysatoren for at overholde de nyeste emissionskrav.

Ny kabine

Mange dele i selve tærskeværket er hentet fra den tidligere model, og ud over motoren er den helt store nyhed på Laverda M 410 Advanced den nye Commordore II kabine. Kabinen har blandt andet fået en touch-skærm på 10,5 tommer.

Herfra indstilles og kontrolleres hovedparten af maskinens funktioner. Det er også her, føreren orienteres om spild og kapaciteten på mejetærskeren.

Rattet i kabinen er monteret på en ny ratstamme, hvor det kan vinkles og tilpasses den enkelte fører. Forruden er dyb og giver et godt udsyn til det nye skærebord, der blev færdigudviklet sidste sæson, og som nu leveres med en arbejdsbredde på 7,60 meter.

Selvoprettende og med firehjulstræk

Sammen med den ny mejetærskeserie introducerer Laverda også en model med et nyt opretningssystem, der automatisk holder maskinen vandret i kuperet terræn.

Systemet kan korrigere for sidehæld på op til 20 procent og sammen med skærebordsautomatikken sikrer det en god opsamling af afgrøden og fuld kapacitet på tærskeværket i kuperet terræn.

Den selvoprettende maskine leveres som standard med firehjulstræk, og til vanskelige forhold kan mejetærskerne fra Laverda også leveres med bælter. Den nye Laverda M 410 Advanced kan ses hos Præstbro Maskiner den 28. december i tidsrummet 11.00-15.00.

Læs denne artikel på dit foretrukne medie

Maskinbladet udkommer på alle platforme og medier
  • Computer
  • Tablet
  • Smartphone
  • Nyhedsbrev
  • Print

Hent vores app til din tablet eller smartphone i App Store, Google Play eller Windows Phone Market, under navnet "Maskinbladet".

Kommentarer

Debatten på maskinbladet.dk er fri, men hold venligst en sober tone og undlad personangreb.
Gå efter bolden - ikke efter manden.
Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes af redaktionen.
Udvalgte artikler

Horsens gør klar til festlige dyrskuedage

Horsens gør klar til festlige dyrskuedage

27.04.15 | 10:21 |

?

Forberedelserne til det årlige dyrskue i Horsens er i fuld gang, og i år bliver der lagt ekstra vægt på at gøre dyrskuet til en familiebegivenhed med aktiviteter for alle - også folk fra byen.

PowerGear: Erstatter gummigeden

PowerGear: Erstatter gummigeden

26.04.15 | 20:41 |

?

Manitou kan med MLT960 levere en teleskoplæsser, som vil erstatte gummigeden flere steder i Danmark - læsseren er både kvik og stærk.

Kvægproducenter afprøver Google-briller

Kvægproducenter afprøver Google-briller

27.04.15 | 10:14 |

?

Fire midtjyske kvægbønder er sammen med Erhvervsakademi Aarhus, Seges og Aarhus Universitet de første i Danmark til at teste funktionerne i Googles internetbrille i landbrugserhvervet.

Er bælter eller lavtryks-dæk bedst mod jorden?

Er bælter eller lavtryks-dæk bedst mod jorden?

27.04.15 | 08:24 |

?

To undersøgelser går i hver sin retning, hvad angår jordtryk under dæk og bælter i dybere jordlag.

Farmas inviterede til åbent hus

Farmas inviterede til åbent hus

26.04.15 | 15:49 |

?

Den 24. april kunne maskinforretningen Farmas A/S slå dørene op, og byde velkommen til åbent hus i virksomhedens nye afdeling i Herning.