EU's fødevare- og landbrugsministre drøfter i dag et dansk ønske om et fælles europæisk dialogforum for dyrevelfærd på rådsmøde i Bruxelles.

I forummet skal både myndigheder, brancheorganisationer, og dyrevelfærdsorganisationer kunne mødes jævnligt og sætte fokus på fælles udfordringer på dyrevelfærdsområdet i EU.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vi skal have løftet dyrevelfærden i hele EU

- Eva Kjer Hansen

- Vi skal have løftet dyrevelfærden i hele EU. Jeg tror på, at dialog er vejen frem. Ved at samle ikke bare medlemslandene og Kommissionen, men landbrugsorganisationer og dyrevelfærdsorganisationer om samme bord, åbner vi op for en bred dialog, hvor udveksling af viden og erfaringer kan føre til nye ideer og give inspiration til gennemførelse af gode initiativer, siger miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen.

Dansk dyrevelfærd skal inspirere i EU

Ministeren har sammen med sine kolleger fra Tyskland, Sverige og Nederlandene rejst ønsket om at oprette en EU dyrevelfærdsplatform, og i januar 2016 sendte de fire lande et fælles positionspapir om etablering af en EU platform for dyrevelfærd til Kommissionen.

- I Danmark har vi i mange år haft erfaringer med at arbejde sammen om at forbedre dyrevelfærden for både produktionsdyr og kæledyr. For eksempel er hesteområdet reguleret i Danmark, modsat i mange EU-lande. Eurogroup for Animals nyeste rapport afdækker, at der netop at er god grobund for dialog på dette område, og vi deler gerne ud af vores erfaringer, forklarer Eva Kjer Hansen, der vil have fælles høje standarder for dyrevelfærden i alle medlemslandene.

Sundhedskommissæren har allerede meddelt, at han vil arbejde videre med forslaget.