Vi bliver i stigende grad afhængige af, at der findes bæredygtige internationale løsninger på de globale miljøproblemer. Vi ved alle, at vi ikke kan løse klimaproblemet i Danmark alene, men det samme gælder for en lang række andre miljøproblemer - bekæmpelse af plastforurening, luftforurening, skadelige kemikalier og den generelle omstilling til mere bæredygtige produktions- og forbrugsmønstre. Derfor har vi brug for et stærkt internationalt miljøorgan.

Danmark har længe haft et godt samarbejde med FN's Miljøprogram, og med udnævnelsen af danske Inger Andersen til posten som direktør for UNEP de næste fire år, er der stor tro på, at FN's Miljøprogram fremadrettet vil skabe endnu bedre resultater. Hun har siden 2015 været generaldirektør for den Internationale Naturbeskyttelsesorganisation og har mere end 30 års erfaring med udviklingsøkonomi og bæredygtigt miljø og har en evne til at skabe effektive resultater.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udviklingsminister Ulla Tørnæs udtaler:

- Det er med stor glæde, at vi opjusterer det danske bidrag til UNEP til 30 mio. kr. i 2019. Danmark støtter fremme af bæredygtige tiltag i udviklingslandene og ikke mindst FN's Verdensmål. Der er meget fokus på kampen mod klimaet, som er afgørende, men vi må ikke glemme miljøet. Derfor ønsker vi nu at give et ekstra rygstød til FN's Miljøprogram. Med Inger Andersen som direktør er jeg sikker på, at samarbejdet med FN's miljøprogram vil udvikle sig endnu mere positivt i de kommende år.

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen deltager netop nu i FN's Miljøforsamling i Nairobi, hvor han er med til at sætte fokus på behovet for globale løsninger:

- Det er afgørende, at vi har et stærkt internationalt miljøprogram, som kan hjælpe os med at løse de globale miljøproblemer og beskytte naturen. Vi er hernede for at kæmpe for mindre afskovning, mindre plastik i vores have, sikker håndtering af kemikalier og helt generelt mere bæredygtige forbrugs- og produktionsmønstre. Men når FN's medlemslande bliver enige om nye tiltag, så er det ofte FN's miljøprogram får en hovedrolle i udførelsen. Derfor giver det god mening med at styrke FN's Miljøprogram, siger Jakob Ellemann-Jensen