Tirsdag

26. maj 2015

8 m/s Vest / nordvest
Vest / nordvest
11 °C Delvis skyet
Delvis skyet

Danmark behøver landbruget

Sammen med denne udgave af Maskinbladet følger klistermærker med en grøn smiley, som fastslår, at Danmark behøver landbruget.

Mærket er blevet til i samarbejde mellem Dansk Maskinhandlerforening og Maskinbladet, fordi vi sammen føler et ansvar for at sætte erhvervet og de aktuelle vilkår på dagsordenen.

Mærkerne er en del af en kampagne, som vi sammen skyder i gang for at vise vores stolthed over erhvervet og synliggøre vores opbakning til landbruget og alle dem, som arbejder i eller omkring erhvervet.

Distributionen sammen med Maskinbladet sikrer, at mærkaterne kommer ud til samtlige momsregistrerede landmænd i Danmark samt følgeerhvervene. Men har du flere traktorer eller køretøjer, som du vil bruge til at markedsføre det positive budskab, kan du hente ekstra mærkater hos en af Dansk Maskinhandlerforenings 155 medlemsforretninger med tilsammen 200 udsalgssteder.

Vi håber, at mange vil sætte mærket i bagruden på traktoren eller bilen og være med til sammen med os at sende nogle positive signaler fra et af Danmarks vigtigste erhverv.

Landbrugets samfundsøkonomiske betydning er stadig værd at regne med.

Den direkte landbrugseksport tegner sig trods alt for 11 procent af den samlede danske eksport.

Og når alle følgeerhvervene regnes med, er landbruget stadig et af Danmarks vigtigste og mest valutaskabende erhverv, som tegner sig for næsten en femtedel af den samlede eksport.

Andelene er endda stigende i disse krisetider, fordi landbrugseksporten ikke er så følsom over for krisen, som andre erhverv.

Det er kendsgerninger, som er værd at huske på, og som vi alle gerne må være stolte over.

Vi behøver ikke at dukke os i skam, når medier, interesseorganisationer og politikere forsøger at tegne et negativt billede af vores erhverv. Ofte bygger omverdenens kritik på fordomme og manglende viden.

Lad os sammen forsøge at aflive myterne om at vi ikke er gode ved dyrene, ikke passer på miljøet - og i øvrigt ikke en gang tjener penge, selv om vi modtager store EU-tilskud.

Så negativt er billedet heldigvis ikke. Dyrene har formentlig aldrig haft det bedre, miljøet er generelt i en god sundhedstilstand, og nogle landmænd formår stadig at tjene penge.

Landbruget har i det hele taget meget positivt at byde på, og vi ser en spændende fremtid for erhvervet i Danmark.

Det må ikke overskygges af usaglig kritik og den aktuelle krise, hvor erhvervets indtjening er under pres.

Dertil kommer åbenlyst vanskelige finansieringsmuligheder, som skaber store udfordringer for alle grene af landbruget og de mange andre erhverv, som også er afhængige af et sundt primærerhverv.

Vi har selvfølgelig også brug for landbruget i fremtiden, og det skal klistermærkerne fra Dansk Maskinhandlerforening og Maskinbladet være med til at sætte fokus på.

Vi håber, at vores grønne smiley bliver godt modtaget og flittigt brugt, så vi sammen kan sende et tydeligt signal om sammenhold og tro på fremtiden i vores erhverv.

Vi vil også bruge mærket i forskellige sammenhænge, for eksempel her i avisen, hvor artikler hen over vinteren vil understøtte kampagnen.

Danmark behøver landbruget.

Kommentarer

Debatten på maskinbladet.dk er fri, men hold venligst en sober tone og undlad personangreb.
Gå efter bolden - ikke efter manden.
Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes af redaktionen.
Læs denne artikel på dit foretrukne medie

Maskinbladet udkommer på alle platforme og medier
  • Computer
  • Tablet
  • Smartphone
  • Nyhedsbrev
  • Print

Hent vores app til din tablet eller smartphone i App Store, Google Play eller Windows Phone Market, under navnet "Maskinbladet".Udvalgte artikler

Proteintabet blev femdoblet

Proteintabet blev femdoblet

22.05.15 | 10:44 |

?

Konsekvensen af undergødskningen for proteinindholdet i det danske korn blev på gødningssagens tredjedag femdoblet, da professor Jørgen E. Olesen fra Aarhus Universitet anerkendte tal fra DLG og Seges.

Landmand fanget af demokratisk magtmisbrug

Landmand fanget af demokratisk magtmisbrug

22.05.15 | 09:33 |

?

Mælkeproducent Gerrit Ekkel fra Hobro bakker Bæredygtigt Landbrugs gødningsretssag i Viborg op med en stor planche med teksten "Landmand fanget af demokratisk magtmisbrug", som han har hængt op i sin selvkørende fuldfodervogn foran retten.

Udvidet oprindelsesmærkning er for dyrt

Udvidet oprindelsesmærkning er for dyrt

22.05.15 | 09:06 |

?

Det er dyrt og besværligt med obligatorisk udvidet oprindelseslandsmærkning af kød og mælk, det viser to nye rapporter.

Kvote for taletid i retssags slutfase

Kvote for taletid i retssags slutfase

21.05.15 | 17:40 |

?

Gødningsretssagen i Viborg blev torsdag stærkt forsinket, men ingen af parterne ønskede at skulle finde endnu en retsdag i efteråret, så de blev sammen med dommerne enige om at forlænge fredagens retsmøde og give sig selv talekvoter.

Der er noget galt i Danmark

Der er noget galt i Danmark

21.05.15 | 15:39 |

?

Repræsentanter fra Sønderjysk Landboforening præsenterede Folketingets Erhvervsudvalg for helt konkrete eksempler på, hvor væksthæmmende og konkurrenceforvridende rammevilkårene virker.