Onsdag

1. april 2015

5 m/s Vest / nordvest
Vest / nordvest
3 °C Let regnbyge
Let regnbyge

Danmark behøver landbruget

Sammen med denne udgave af Maskinbladet følger klistermærker med en grøn smiley, som fastslår, at Danmark behøver landbruget.

Mærket er blevet til i samarbejde mellem Dansk Maskinhandlerforening og Maskinbladet, fordi vi sammen føler et ansvar for at sætte erhvervet og de aktuelle vilkår på dagsordenen.

Mærkerne er en del af en kampagne, som vi sammen skyder i gang for at vise vores stolthed over erhvervet og synliggøre vores opbakning til landbruget og alle dem, som arbejder i eller omkring erhvervet.

Distributionen sammen med Maskinbladet sikrer, at mærkaterne kommer ud til samtlige momsregistrerede landmænd i Danmark samt følgeerhvervene. Men har du flere traktorer eller køretøjer, som du vil bruge til at markedsføre det positive budskab, kan du hente ekstra mærkater hos en af Dansk Maskinhandlerforenings 155 medlemsforretninger med tilsammen 200 udsalgssteder.

Vi håber, at mange vil sætte mærket i bagruden på traktoren eller bilen og være med til sammen med os at sende nogle positive signaler fra et af Danmarks vigtigste erhverv.

Landbrugets samfundsøkonomiske betydning er stadig værd at regne med.

Den direkte landbrugseksport tegner sig trods alt for 11 procent af den samlede danske eksport.

Og når alle følgeerhvervene regnes med, er landbruget stadig et af Danmarks vigtigste og mest valutaskabende erhverv, som tegner sig for næsten en femtedel af den samlede eksport.

Andelene er endda stigende i disse krisetider, fordi landbrugseksporten ikke er så følsom over for krisen, som andre erhverv.

Det er kendsgerninger, som er værd at huske på, og som vi alle gerne må være stolte over.

Vi behøver ikke at dukke os i skam, når medier, interesseorganisationer og politikere forsøger at tegne et negativt billede af vores erhverv. Ofte bygger omverdenens kritik på fordomme og manglende viden.

Lad os sammen forsøge at aflive myterne om at vi ikke er gode ved dyrene, ikke passer på miljøet - og i øvrigt ikke en gang tjener penge, selv om vi modtager store EU-tilskud.

Så negativt er billedet heldigvis ikke. Dyrene har formentlig aldrig haft det bedre, miljøet er generelt i en god sundhedstilstand, og nogle landmænd formår stadig at tjene penge.

Landbruget har i det hele taget meget positivt at byde på, og vi ser en spændende fremtid for erhvervet i Danmark.

Det må ikke overskygges af usaglig kritik og den aktuelle krise, hvor erhvervets indtjening er under pres.

Dertil kommer åbenlyst vanskelige finansieringsmuligheder, som skaber store udfordringer for alle grene af landbruget og de mange andre erhverv, som også er afhængige af et sundt primærerhverv.

Vi har selvfølgelig også brug for landbruget i fremtiden, og det skal klistermærkerne fra Dansk Maskinhandlerforening og Maskinbladet være med til at sætte fokus på.

Vi håber, at vores grønne smiley bliver godt modtaget og flittigt brugt, så vi sammen kan sende et tydeligt signal om sammenhold og tro på fremtiden i vores erhverv.

Vi vil også bruge mærket i forskellige sammenhænge, for eksempel her i avisen, hvor artikler hen over vinteren vil understøtte kampagnen.

Danmark behøver landbruget.

Læs denne artikel på dit foretrukne medie

Maskinbladet udkommer på alle platforme og medier
  • Computer
  • Tablet
  • Smartphone
  • Nyhedsbrev
  • Print

Hent vores app til din tablet eller smartphone i App Store, Google Play eller Windows Phone Market, under navnet "Maskinbladet".

Kommentarer

Debatten på maskinbladet.dk er fri, men hold venligst en sober tone og undlad personangreb.
Gå efter bolden - ikke efter manden.
Trusler, injurier eller andre lovstridige indlæg fjernes af redaktionen.
Udvalgte artikler

L&F: 2015 bliver året, hvor vi lægger krisen bag os

L&F: 2015 bliver året, hvor vi lægger krisen bag os

31.03.15 | 09:39 |

?

Cheføkonom hos Landbrug & Fødevarer spår, at landbruget kan lægge krisen bag sig i 2015. Han minder dog samtidig om, at kvalificeret arbejdskraft er nødvendig for vækst.

Halekupering ændrer nerveenderne i grisens hale

Halekupering ændrer nerveenderne i grisens hale

31.03.15 | 08:38 |

?

Når grise får kuperet deres haler udvikles der fortykkede nerveender, hvor nerven er skåret over. Disse ændringer kan have betydning for halernes følsomhed overfor smertefulde påvirkninger.

Tre millioner kubikmeter luft på vej til Thailand

Tre millioner kubikmeter luft på vej til Thailand

30.03.15 | 15:03 |

?

Ikke mindre end 50 store blæsere fyldte indkørslen hos Løkkes Maskinfabrik A/S i dag. Blæserne, der tilsammen yder tre millioner kubikmeter luft i timen, er på vej til Thailand.

EU: Græsudlæg i vintersæd tæller med som miljøfokusområde

EU: Græsudlæg i vintersæd tæller med som miljøfokusområde

30.03.15 | 15:28 |

?

Ny udmelding fra EU-kommissionen betyder, at græsudlæg i vinterafgrøder på linje med udlæg i vårafgrøder også kan tælle med som miljøfokusområde.

Mælkeproducenter skal betale superafgift i tre rater

Mælkeproducenter skal betale superafgift i tre rater

30.03.15 | 13:56 |

?

Den danske regering har besluttet at de danske mælkeproducenter kan gøre brug af EU's rateordning til betaling af den såkaldte "superafgift".