Danish Agro oplyser nu, at man vil reducere selskabets energiforbrug i Danmark med 20 procent i år 2021 i forhold til forbruget i 2015. Det sker i samarbejde med det danske energiselskab Dong Energy A/S, som der er indgået et klimapartnerskab med. Dong Energy står for rådgivning og implementering af energieffektiviseringstiltag, mens Danish Agro har forpligtet sig til at aftage en mængde energi fra vedvarende energikilder.

Kommunikationsdirektør i Danish Agro, Søren Møgelvang Nielsen, ser store perspektiver i den nye aftale - både for Danish Agro og virksomhedens ejere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De nye planer på energiområdet betyder, at Danish Agro bliver mere effektive, og at vi kan skære i nogle omkostninger, som vi har i dag. Vores analyse viser, at vi kan spare mere på at energioptimere, end det koster os ekstra at indkøbe strøm fra vedvarende energi. Det kommer i sidste ende vores ejere og landmænd til gode, og samtidig har vi også et mål om, at vi skal være mere klimavenlige og miljøbevidste. , siger han og fortsætter:

- I Danmark havde Danish Agro i 2015 et energiforbrug på 66.830 MWh, hvor hovedparten blev brugt på otte lokationer med foderproduktion, tørreanlæg og lignende. Det er disse otte lokationer, der er udgangspunktet for de primære indsatser i de kommende år, hvor vi implementerer tiltag inden for varmegenvinding, automatisering af beluftning, mere klimavenlig belysning, udskiftning af oliefyr med videre. Der er et stort potentiale her i forhold til energieffektiviseringer og 20 procent energireduktion er et realistisk mål, siger han.

Som en del af klimpartnerskabsaftalen er Danish Agro også med til at støtte udviklingen af vedvarende energi i Danmark.

- I aftalen har Danish Agro forpligtet sig til, at købe en mængde vedvarende energi fra vores vindmølleparker og biogasanlæg. Det er vi glade for, da det sender et klart signal om, at Danish Agro vil være med til at støtte produktionen og udviklingen af vedvarende energiløsninger i Danmark, siger markedsdirektør Niklas Ahlefeldt-Laurvig, Dong Energy.