Det har økonomiske konsekvenser for Danish Agro, hvis Kolding byråd holder fast i sin beslutning om at lukke Kolding Erhvervshavn.

Koncernchef i Danish Agro, Henning Haahr, er forundret over beslutningen, som er truffet uden forudgående dialog med erhvervsvirksomhederne på havnen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Danish Agro har gennem mange år haft et tæt samarbejde med Kolding Havn. Det er også derfor, at vi gennem de senere år har investeret store millionbeløb i udvidelse og fornyelse af vores aktiviteter på havnen, som sikrer indtægter til Kolding og mange arbejdspladser til Koldings borgere, siger Henning Haahr.

- Det har vi kun gjort, fordi vi har haft en god dialog med Kolding Havn og Kolding Kommune med en fælles forståelse om et langsigtet samarbejde. Derfor er jeg dybt forundret over, at Kolding Byråd fra den ene dag til den anden beslutter at nedlægge Kolding Erhvervshavn uden dialog med os eller andre erhvervsvirksomheder på havnen, siger Henning Haahr.

Taget som gidsler

- Kolding Byråd kan beslutte, hvad de vil, det anfægter jeg ikke, men jeg synes, det er dybt problematisk, når erhvervslivet bliver taget som gidsler i denne type beslutninger. For to uger siden fremlagde Kolding Havn en vækstplan, som i øvrigt er vedtaget med kommunal deltagelse, og nu 14 dage senere beslutter man så, at havnen skal nedlægges. Det giver ikke mening. En sund og tillidsfuld dialog er forudsætningen for et godt erhvervsklima i kommunen, og det synes jeg langt fra Kolding Kommune lever op til i denne sag, siger han, og opfordrer byrådet til at genoverveje sin beslutning.

Danish Agro koncernen beskæftiger driver i dag en række aktiviteter på Kolding Erhvervshavn, herunder en nymoderniseret foderfabrik, gødningsopsækning, lagerfaciliteter, kvalitetslaboratorie og butiksaktiviteter.