800.000. Så mange kilo CO2 forventes grovvarekoncernen Danish Agro at spare miljøet for årligt, efter at virksomhedens 170 chauffører har været på kørekursus på Scania Danmarks Driver Academy. Det skriver Danish Agro i en pressmeddelelse.

Hvert år kører Danish Agros lastbiler mange tusind kilometer. Det giver derfor rigtig god mening, at samtlige af virksomhedens chauffører har været på kørekursus ? med store besparelser for miljøet og øget trafiksikkerhed til følge.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Forbedrede kørefærdigheder hos vores chauffører bidrager både til øget trafiksikkerhed, bedre brændstoføkonomi og reducerer CO2-udledningen samt slitagen på bilerne, påpeger Danish Agros Logistikdirektør Jens Toft om de positive resultater, der kan opnås ved kørekurserne.

Fra Scania Danmarks Driver Academy oplyses det, at chaufførers optimeret kørsel som følge af kørekurserne sparer betydelige mængder brændstof, hvad der for en virksomhed som Danish Agro svarer til 300.000 liter diesel årligt og dermed tonsvis af CO2-udledning. Hertil skal lægges den gevinst, chaufførernes forbedrede kørefærdigheder giver i kraft af en mere velovervejet kørsel, som er til gavn for trafiksikkerheden.

Udfordringen ved kørekurserne er, at en stor del af chaufførernes kørsel bygger på vaner, som kan være vanskelige at ændre og fastholde over en længere periode, når kursets pointer fortaber sig i kilometerne på landevejen. Derfor har Danish Agro indgået en toårig aftale med Scania Danmarks Driver Academy, der følger op på kurserne og løbende giver chaufførerne feedback på deres kørsel.