Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Danish Agro Machinery vækstede med 11 procent i 2018 i Danmark

Af Marianne Nørmark - 20. maj. 2019 KL. 10:52

Regnskabet for Danish Agro Machinery A/S 2018 er netop offentliggjort med et årsresultat på 16,2 millioner kroner. Den samlede omsætning i de seks danske maskinforretninger var på mere end 830 millioner kroner i 2018.

Med i alt 14 Claas-forhandlere over hele landet, heraf seks Claas-forhandlere som er ejet af Danish Agro Machinery Holding og import af Claas står Danish Agro Machinery A/S stærkt på det danske marked for landbrugsredskaber.

I dag ejer Danish Agro Machinery Holding helt eller delvist seks ud af landets 14 Claas-forhandlere. Senest har Danish Agro overtaget Kolding Maskinforretning og Traktor & Høstspecialisten i Hinnerup i 2018.

Fire ud af de seks Claas-forhandlere er 100 procent ejet af Agro-koncernen. Det drejer sig om Almas Agro i Brønderslev, Traktor & Høstspecialisten med afdelinger i Hinnerup og Kolding, A.P. Jørgensen i Ribe og Ringe Maskinforretning.

Importselskabet Danish Agro Machinery har i 2018 realiseret en omsætning på 484.742.000 kroner mod 435.800.000 kroner i 2017. Stigningen i omsætning svarer til en vækst på 11 procent. I ledelsesberetningen anser ledelsen resultatet for tilfredsstillende.

- Resultatet er tilfredsstillende i forhold til den tørke, som hele landet oplevede. Vi har også været igennem halvandet år med et forløb med overtagelse af i alt syv maskinforretninger, som samlet berører 230 medarbejdere, som har fået ny ejer, siger Jens Skifter, koncerndirektør i Danish Agro Machinery.

- Alle overtagelser er sket med kontinuitet for øje, respekt for medarbejderne og deres kundskaber, samt med en regional og lokalkendt ledelse i den enkelte maskinforetning. Igennem 2019 vil der i enkelte lande blive sat fokus på at udvikle samarbejdet på tværs af forretningerne, siger Jens Skifter.

Den samlede omsætning i de seks danske maskinforretninger var på mere end 830 millioner kroner i 2018, med et positivt resultat lige under 10 millioner kroner, hvilket er tilfredsstillende, melder ledelsen.

Danish Agro Machinery har i 2018 indgået samarbejde med Fliegl, fem ud af seks forhandlere har indgået samarbejde med Lemken om forhandling. I marts i år indgik Danish Agro partnerskab med Spearhead om forhandling af græsklippere eksklusivt til forhandling i de seks forretninger ejet af Danish Agro.

Årsregnskabet Danish Agro Machinery viser en egenkapital pr 31. december 2018 på ialt 56,8 millioner kroner.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame