Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Danish Agro laver overskud på maskiner

Af Rasmus Dalsgaard - 7. feb. 2018 KL. 20:00

Danish Agro opnåede et driftsresultat på 41 millioner kroner i 2017 på maskinaktiviteterne trods udgifter til opbygning af forretningen i Norge og Sverige.

Danish Agro-koncernen har haft travlt med at udvikle sin position på markedet for landbrugsmaskiner, siden forretningsområdet i forbindelse med opkøb af internationale grovvareforretninger blev en del af koncernens aktiviteter i 2012 og efterfølgende blev et strategisk fokusområde.

Og 2017 blev også et år med fuld fart på udviklingen af maskinforretningen, hvor Danish Agro konsoliderede sin position på de skandinaviske og baltiske markeder. I løbet af året blev det til opkøb af distributionsselskabet LMB Danmark A/S - nu Danish Agro Machinery A/S samt seks maskinforretninger i Danmark. Desuden investerede Danish Agro i maskinselskabet Konekesko i Estland, Letland og Litauen.

2,6 milliarder kroner

- Samtidig har der i 2017 været fokus på videreudvikling og opbygning af maskinaktiviteterne i Norge og Sverige. Det har betydet, at omsætningen Danish Agro-koncernens maskinaktiviteter er steget fra 1,7 milliarder kroner i 2016 til 2,6 mia. kr. i 2017.

Og omsætningen vil stige yderligere i 2018, blandt andet fordi regnskabet endnu ikke fuldt ud afspejler de opkøb, som afventer Forbruger- og Konkurrencestyrelsens endelige godkendelse.

- Vi er stolte over, at vi har formået at udbygge og udvikle vores position på markedet for landbrugsmaskiner på så kort tid. Især fordi vi samtidig formår at realisere et økonomisk driftsresultat i maskindivisionen på i alt 41 millioner kroner, hvilket er bedre end i 2016, siger koncernchef i Danish Agro, Henning Haahr.

Norge og Sverige

Koncernchefen fremhæver, at det positive driftsresultat i maskindivisionen er opnået på trods af blandt andet engangsomkostninger til etablering i Norge og Sverige.

Driftsresultatet i Norge går i nul, mens driftsresultat i Sverige har givet 25 millioner kroner i underskud i 2017, hvilket ifølge Henning Haahr er cirka 25 procent bedre end forventet.

Henning Haahr lægger ikke skjul på, at særligt opbygningen af Swedish Agro Machinery har været en stor mundfuld.

- Vi begyndte praktisk taget på bark mark og har nu 100 ansatte i Sverige. Man skal også huske, at Swedish Agro Machinery først den 1. april 2017 fik eneretten til Claas i Sverige og på reservedele gælder eksklusiviteten først fra den 1. april 2018, siger Henning Haahr.

Han tilføjer, at Danish Agro hele tiden har forudsagt, at opbygningen af forretningen vil kræve investeringer.

Han forventer dog en betydelig fremgang i driftsresultatet og en omsætning på omkring 600 millioner svenske kroner i Sverige i 2018.

Finsk nul

Finland har været i recession de seneste fem år, og maskinforretningen har været udfordret med en betydelig nedgang i markedet, som for fem år siden talte cirka 4.000 solgte traktorer om året mod kun 1.600 i 2017.

- Finland går i nul, hvilket er bedre end i 2016, men der er stadig recession i Finland, konstaterer Henning Haahr.

Maskiner hører med

Maskiner hører ifølge Henning Haahr med som en naturlig del af porteføljen i en moderne, international grovvarekoncern, der ønsker at gøre en forskel for sine kunder.

- Maskiner er en betydelig økonomisk faktor for den moderne landmand. Vi mener, at vi har en del at byde på i den strukturudvikling, som maskinbranchen står overfor. Vi er i stand til at møde producenterne i øjenhøjde og dermed sikre konkurrencedygtige priser. Samtidig fokuserer vi på at udvikle en effektiv struktur i samarbejde med forhandlere og partnere samt fastholde viden i maskinhandlerbranchen. Ydermere kan vi udnytte synergier og viden på tværs af landegrænser. Alt sammen til gavn for de landmænd vi handler med, siger Henning Haahr.

I dag er Danish Agro koncernen aktive med maskinhandel i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Estland, Letland, Litauen, Polen og Tjekkiet.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame